Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Com identificar bolets comestibles

Visualitzacions 1.25Kırşehir

OLAYA MARÍN

Arriba la tardor i tothom puja a la muntanya a buscar bolets. Amb sort, quan un hi arriba, encara queden bolets que no havia vist el recol·lector que va passar el dia d’abans. Ompliu la cistella i ja els podeu fer per sopar a la planxa, que queden boníssims, o l’endemà amb un arrosset.

A l’hora d’anar a buscar bolets és imprescindible tenir clar quins són comestibles i quins no. Davant de qualsevol dubte, el millor és no collir-lo per evitar una intoxicació que pot arribar a ser mortal. 

En aquest número, us donem alguns consells que us ajudaran a identificar fàcilment els bolets comestibles:

– Eviteu agafar els bolets que estiguin en mal estat. Si el veieu bé però trencat, millor no l’agafeu si no en sou experts, ja que us costarà més identificar-lo. 

– Normalment, els bolets amb colors més cridaners, com ara els vermells o els ataronjats, són verinosos.

– Fixeu-vos en l’himeni del bolet, la part de darrere, on es troben les espores. Si són blanques, millor descarteu-lo. Si teniu dubtes, agafeu una de les espores i fregueu-la en un paper. Si el deixa fosc, és un signe d’alerta. 

2 apps mòbils que us ajudaran a identificar-los

iBolets. Aquesta app ofereix una guia molt àmplia amb bolets comestibles i no comestibles, un mapa GPS on trobar els bolets i diferents imatges per comparar un mateix bolet. També inclou un receptari i una guia de restaurants per gaudir després d’una bona caminada per la muntanya!

Picture Mushroom. Amb aquesta app podeu identificar els bolets al moment. Només cal que en feu una foto i en pocs segons el tindreu identificat. Us aconsellem que sempre ho verifiqueu amb altres fonts per evitar equivocacions. 

Com conservar els bolets 

Hi ha un munt de consells sobre com rentar els bolets, alguns prefereixen rentar-los amb aigua per treure’ls bé la terra, mentre que d’altres prefereixen només rentar-los amb un pinzell o passar-los un drap humit. Un cop rentats, poseu-los en un recipient sense amuntegar-los i tapeu-los amb un tovalló de roba.

Si us sobren bolets, els podeu conservar fàcilment de tres maneres:

1. Congelats. Segons quin tipus de bolet sigui, és millor cuinar-lo o deixar-lo cru.

2. Amb oli. Escaldeu els bolets, reserveu-los i després submergir-los en un pot amb oli.

3. Assecats. Els bolets petits com els camagrocs o les trompetes de la mort són fàcils d’assecar per fer-los servir la resta de l’any. Guardeu-los en un lloc fresc i amb ombra o assequeu-los al forn. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×