Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

15 Apr, Monday
0° Călărași

Introducció al ioga facial

Visualitzacions 1.47Kırşehir

Segur que durant els últims anys tots heu sentit bastant a parlar del ioga facial. Es tracta d’una tècnica en la qual aprofundirem a continuació que està molt de moda actualment, però què és, com es fa correctament i quins beneficis aporta?

En què consisteix el ioga facial?

El ioga o automassatge facial, és un conjunt de tècniques que combinen exercicis o estiraments facials amb el control de la respiració, amb l’objectiu de millorar l’aparença i la salut de la pell del rostre. Aquests exercicis activen els mecanismes naturals del cos per regenerar la pell de manera profunda i milloren així la circulació sanguínia i promouen la relaxació i tonificació dels músculs facials.

És un tipus de ioga que no té les mateixes característiques que tenen els diferents tipus de ioga tradicionals, ja que no integra tècniques de ioga com el pranaiama, la meditació, les àssanes o el cant de mantres. Es tracta d’una tècnica en la qual en comptes d’exercitar els músculs del cos s’exerciten els de la cara.

És molt conegut actualment per la part més estètica, que ajuda a fer front a la reducció de la flexibilitat de la pell, la flaccidesa i les arrugues del rostre, el coll i la papada. Tanmateix també es tracta d’una tècnica especialment útil per
a la salut. Cada persona té un hàbit concret de gesticulació facial al llarg del dia i fins i tot la nit: mastegar per una banda, arrufar les celles, prémer les mandíbules amb força en situacions de tensió… tots aquests petits gestos involuntaris i quotidians poden provocar aquesta flaccidesa, però també problemes derivats com migranyes o bruxisme.

El massatge de ioga facial es fa exercint pressió amb les mans i els dits sobre els músculs endurits per l’estrès o l’hàbit, cosa que fa que aquests es vagin relaxant a poc a poc fins que recuperen la posició natural i la funció original.

Els exercicis es fan seguint les línies de cada múscul facial. Aquesta tècnica pot provocar certa molèstia fins que aconseguim que es relaxin completament. Per minimitzar-la, l’ideal és fer el massatge utilitzant una crema o sèrum
de textura sedosa que funcioni com a vehicle conductor per tal que els moviments siguin més fàcils. A més, el massatge ajudarà a maximitzar els beneficis del producte, ja que podrà penetrar de manera profunda a la pell. Quan es fan els exercicis de forma correcta i es manté la pressió durant uns 10 segons, se sentirà que la pell s’ha “activat” i estarà vermellosa.

Quins beneficis té?

Entre d’altres, alguns beneficis que podem destacar del massatge de ioga facial són:

  • Activació i tonificació dels músculs facials i prevenció de la flaccidesa de la pell.
  • Reducció i prevenció de l’aparició de les arrugues: els exercicis poden millorar la circulació sanguínia i estimular la producció de col·lagen a la pell.
  • Relaxació facial: pot ajudar a alliberar la tensió acumulada als músculs facials que provoquen problemes de salut.
  • Promoció de l’autocura: es tracta d’una eina molt interessant en l’àmbit del benestar i l’autocura que ajuda a mantenir l’atenció plena i promoure el benestar emocional.
Amb quina freqüència els hem de practicar i què hem de tenir en compte?

Els exercicis de ioga facial són senzills i curts, per tant, si vols iniciar-te en aquesta tècnica i aprofitar tots aquests beneficis, els pots incloure com a complement a la teva rutina diària skincare. L’ideal és ferlos un cop al dia, uns 5 dies a la setmana, ja sigui al matí o a la nit abans de d’anar-te’n al llit.

Com sempre, és important tenir en compte la situació i les necessitats de cada persona. Aquests exercicis poden ser contraindicats per a persones que tenen la pell molt sensible, reactiva, amb desequilibris com acne, cremades o rosàcia. De totes maneres, si tens qualsevol dubte sempre és millor consultar amb el metge especialitzat per garantir la seguretat de la tècnica i beneficiar-te al màxim de la utilitat que pot aportar el massatge de ioga facial.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×