Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Ioga amb nens

Visualitzacions 1.13Kırşehir

Ara que l’estiu pica i els nens tenen vacances i necessiten cremar energia, ja sigui a casa o als campaments o casals, des de La Positiva us portem una proposta per compartir una pràctica de ioga amb els més petits. És una forma meravellosa de passar una bona estona i fer que gaudeixin mentre cuidem la seva salut!

Com calia esperar, el ioga pot aportar múltiples beneficis als nens:

– Millora el seu comportament.

– Els estabilitza el caràcter.

– Els intensifica la capacitat de percepció.

– Millora la seva postura corporal.

– Els permet sentir-se millor amb ells mateixos i els aporta estabilitat emocional.

– Els ajuda a superar frustracions i inseguretats.

– Harmonitza el seu desenvolupament motor-sensorial.

– Els millora l’equilibri i la coordinació entre el cos i la ment.

– Estimula la seva creativitat i imaginació.

– Els elimina l’estrès.

El secret és a la respiració. El nen aprèn a respirar de manera correcta i profunda, amb el nas, i no amb la boca oberta.

El ioga és beneficiós fins i tot des de l’embaràs, però cal tenir en compte l’edat del nen i la capacitat de concentració i del raonament. Per tant, totes aquestes pràctiques sempre s’hauran d’adaptar al màxim als minialumnes.

Entre els 3 i els 7 anys, els nens aprenen a concentrar-se en el seu cos, però el cervell necessita joc i moviment. En aquestes classes se’ls poden explicar contes i utilitzar el dibuix com a eina fent que, a través del joc, el nen aprengui a respirar i relaxar-se.

A partir dels 8 anys aproximadament, els nens ja tenen més capacitat de concentració i el ioga els ajuda a equilibrar el sistema hormonal i contribueix a aplacar el mal humor. En aquestes classes, es fan postures que ajudin a la correcció postural i es fan exercicis de respiració i relaxació. 

És important tenir en compte que, per evitar l’avorriment o el nerviosisme, s’aconsella mantenir menys temps les postures per agilitzar la pràctica i fer-la molt més divertida als ulls dels més petits.

La sessió de ioga amb nens ha de durar uns 30 o 40 minuts i s’ha de distribuir de manera que hi hagi postures senzilles, es practiqui la respiració i es facin uns minuts de relaxació.

Cal recordar que el ioga per a nens d’entrada no ha de ser un corrent filosòfic ni una obligació, sinó un joc. També és important animar el nen i estimular-lo a fer un esforç moderat amb què se senti còmode i segur de si mateix.

Amb el pas del temps, si el nen gaudeix amb les classes i continua practicant, tots els beneficis es veuran reflectits en el seu caràcter i salut, i la llavor i la filosofia del ioga, basada en el respecte, la tolerància, la no-violència, l’amor i la compassió, creixeran i s’incorporaran en la seva manera de ser i actuar.

Què us sembla el ioga per a nens? Esperem que us agradi la nostra proposta i que gaudiu de l’estiu amb salut!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×