Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

IOGA PER OBRIR EL PIT

Visualitzacions 1.47Kırşehir

Avui dia portem un ritme de vida cada cop més accelerat. 

Dia a dia, sense ser-ne conscients, ens posem a nosaltres mateixos al límit fins a arribar a uns nivells d’estrès que ocasionen problemes emocionals i físics, que es manifesten en forma de dolor i tensió a l’esquena, les espatlles, les lumbars, el coll, i finalment en una mala postura corporal. Anem adquirint com a pròpia una postura cada cop més tancada i encorbada, que ens oprimeix el pit i de vegades ens dificulta poder tenir una respiració àmplia i fluida.

Afortunadament, el ioga pot aportar múltiples beneficis també en aquest sentit al nostre dia a dia.

El ioga és una disciplina que a més a més d’aportar benestar físic i mental, se centra en les energies del cos i els seus centres energètics: els txakres.

Al centre del pit hi resideix el txakra Anahata, o el txakra del cor. Quan es produeix un bloqueig i es tanca, acostumem a patir dificultats per expressar els sentiments, sorgeix l’ansietat i tots aquells sentiments que es reprimeixen.

L’obertura del pit simbolitza l’obertura del cor, i el desbloqueig d’aquesta zona tan important.

Obrir el pit i la zona energètica aporta múltiples beneficis, com tonificar la columna vertebral i adquirir una bona postura, incrementar la capacitat de respiració dels pulmons, alleugerir la tensió a l’esquena i la rigidesa de les espatlles o millorar l’estat d’ànim.

Hi ha moltíssimes àssanes que ens poden ajuden a obrir el pit o el cor. A continuació, veurem desglossada una sèrie de postures que si es mantenen durant diversos minuts estimulen el txakra Anahata i ajuden a obrir tota la zona del pit.

Abans de començar, sempre és recomanable fer primer una relaxació, i escalfar el cos.

Postura eqüestre – Ashwa Sanchalanasana

Amb els palmells a terra, inspirant, estira la cama esquerra cap enrere, clavant el genoll a terra, i doblega el genoll dret intentant no moure el peu. Aixeca els braços cap amunt en paral·lel i ajunta els palmells de les mans inclinant suaument la columna cap enrere.

Aquesta postura estira, enforteix i flexibilitza els músculs de les cames, alhora que allarga els òrgans abdominals.

Postura del camell – Ustrasana

Agenolla’t sobre el terra, amb els genolls oberts a l’amplada dels malucs. Estira els malucs cap endavant, eleva el pit cap al cel, porta les espatlles cap enrere i recolza les mans als talons, portant el cap enrere.

Aquesta àssana aporta flexibilitat, enforteix els músculs de les cames, l’abdomen i l’esquena.

Postura del peix – Matsyasana

Estira’t de panxa enlaire i col·loca les mans cap per avall sota els glutis. Busca portar el pit cap amunt i les espatlles i els omòplats cap avall. Tracta de mantenir les cames i els avantbraços enganxats a terra mentre fas el cap enrere.

Aquesta postura estira el coll, augmenta la capacitat pulmonar i ens ajuda a estirar l’esquena.

Postura de la cigala – Salabhasana

Estira’t de cap per avall amb els braços a banda i banda del cos i els palmells de les mans cap amunt. Inspirant, aixeca el cap, el pit i les cames de terra. Aixeca els braços en paral·lel del cos i respira amb normalitat. Deixa anar la posició deixant sortir l’aire en baixar de nou les extremitats a terra.

Salabhasana augmenta la flexibilitat de la columna, enforteix els glutis, l’esquena i les cames, i aporta confiança i energia.

L’esfinx – Salamba Bhujangasana

Estirada de cap per avall, ajunta els peus i porta els palmells de les mans una a cada costat del pit, enganxant els colzes al cos. Inspirant, eleva el tronc i recolza’t sobre els avantbraços. En aquesta postura el pes del cos es reparteix entre els malucs, que es troben recolzats a terra, i els avantbraços.

Aquestes àssanes estimulen els òrgans abdominals, alleugen l’estrès i els mals d’esquena i ajuden a flexibilitzar la columna.

Postura del pont – Setubandhasana

Comença de panxa enlaire amb els genolls plegats, els peus separats a l’amplada dels malucs i els braços a cada costat del cos. Exhalant, aixeca els malucs del terra amb l’ajuda dels músculs de l’abdomen, les natges i la pelvis.

Aquesta senzilla postura enforteix les cames i dona flexibilitat a la columna i les espatlles, alhora que obre el pit.

Postura de l’arc – Dhanurasana

Estira’t cap per avall sobre l’estora amb els braços estirats als costats i les cames separades a l’amplada de les espatlles. Doblega una cama, acosta el taló als glutis i agafa-la amb la mà d’aquell mateix costat. Fes el mateix amb l’altre costat i estira les cames i els braços. Mira al capdavant mentre mantens la posició.

Aquesta àssana ajuda a flexibilitzar la columna i mantenir-la sana, tonifica els glutis, pectorals i espatlles, i augmenta la capacitat pulmonar.

Finalment, per tancar la sessió, prova de relaxar-te en Savasana durant uns deu minuts i aprofita aquesta estona per analitzar com et sents i deixar anar la teva respiració. 

Algunes d’aquestes postures et poden resultar més difícils que d’altres, però recorda que no has de forçar el cos ni portar-lo al límit. Amb la pràctica el cos s’anirà fent cada cop més flexible, i et costarà menys mantenir cada àssana i gaudir-ne.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×