Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Neteja nasal o ‘jala neti’

Visualitzacions 1.14Kırşehir

Amb els canvis estacionals, l’arribada del bon temps i la floració d’arbres i plantes, és normal que apareguin refredats espontanis o símptomes d’al·lèrgies. 

Una manera natural, pràctica i segura de netejar les fosses nasals i, per tant, d’atenuar aquests molestos símptomes, és amb la neteja nasal, coneguda en la medicina aiurveda com a jala neti. Jala significa ‘aigua’ i neti, ‘guiar’. 

Aquesta neteja pot ajudar no sols a eliminar l’excés de mucositat, sinó que també beneficia els ulls, les oïdes y la gola. 

Aquesta és una pràctica iòguica mil·lenària que consisteix en la irrigació nasal per mitjà d’aigua tèbia amb sal i una lota o neti pot.

Com dur-ho a terme

Com dèiem, per fer la neteja de jala neti només caldrà disposar d’¼ de cullerada de sal (si pot ser sal de l’Himàlaia, ja que és més fina i es dissol més ràpidament), una tassa d’aigua tèbia per dissoldre-la i una lota nasal. 

Quan es té l’aigua i la sal dissolta, agafem la lota i, inclinant el cap i el cos cap a un costat, introduïm la punta de la lota a l’orifici nasal i aboquem l’aigua lentament amb la boca oberta, deixant que l’aigua entri per un orifici i surti per l’altre. 

Caldrà netejar-nos el nas amb un mocador i mocar-nos bé. Tot seguit, repetim el procés amb l’altre costat. 

Quan l’aigua de la lota s’hagi acabat, haurem de realitzar exhalacions suaus però fortes que ajudaran a assecar les fosses nasals i a expulsar-ne tota la brutícia.

Després de fer la neteja jala neti, notarem com augmenta la nostra sensibilitat olfactiva. 

Alguns experts recomanen fer aquesta irrigació un cop per setmana, i en cas que hi hagi molta mucositat es pot fer diàriament fins a notar els resultats. 

En tot cas, és important tenir molt de compte i no fer-ho en excés, ja que pot deteriorar la mucosa natural que protegeix el nas. 

No és aconsellable dur a terme aquesta neteja en cas de tenir el nas molt tapat o de tenir-hi una infecció, sagnat nasal o dolor d’oïda.

Beneficis de la ‘jala neti’

– Alleuja les fosses nasals.

– Elimina suaument les toxines, gèrmens, pols i mucositats de les vies respiratòries.

– Disminueix l’aparició i durada dels refredats i n’atenua els símptomes.

– Millora el gust, l’olfacte i l’oïda.

– Relaxa la ment amb la millora del sistema nerviós.

Aquesta tècnica es recomana per a totes les persones que pateixin d’al·lèrgia, congestió, roncs, sinusitis, rinitis, etc., ja que la neteja el sistema olfactiu i expulsa la pols, el greix i els agents contaminants. A més, per als practicants de ioga és una tècnica que ajuda molt a la millora del treball respiratori o pranaiama.

Així que et convido que provis de fer la neteja jala neti, respectant sempre les teves defenses naturals, i gaudeixis així dels seus múltiples beneficis que t’ajudaran a respirar millor i equilibrar l’energia del cos.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×