Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Jugar és una gran eina d’aprenentatge

Visualitzacions 1.07Kırşehir

MARTA MERCADER

Aúpali!

Tenim les festes de Nadal a tocar i en la societat en què vivim no es conceben aquestes dates sense fer ni rebre regals.

Ara és un bon moment per aturar-nos i qüestionar-nos si és saludable per als infants tot el que es mou durant aquests dies.

Nadal també és una bona oportunitat per educar en el consum crític, conscient i responsable des d’una perspectiva de gènere.

A través dels jocs i les joguines els nens i nenes exploren, descobreixen, experimenten, imaginen, representen i aprenen sobre si mateixos, els altres i la realitat que els envolta, al mateix temps que desenvolupen les seves capacitats i construeixen la seva pròpia identitat.

Jugar, doncs, és una gran eina d’aprenentatge, socialització i interiorització de valors que té un paper clau en el desenvolupament en diferents àmbits: individual, relacional i social.

El sexisme, malauradament, és especialment present en la publicitat de les joguines: n’hi ha que encara es consideren exclusives per a nenes i d’altres que només s’adrecen als nens.

Hem de permetre que les criatures, independentment del seu sexe, puguin triar amb el màxim de llibertat a què volen i com volen jugar amb tot tipus de jocs i joguines.

Des d’Aúpali també volem que prengueu atenció i consciència vers una mirada més respectuosa i sostenible dels regals i sobre com gestionar aquests en aquesta època tan consumista. 

L’excés de regals fomenta la sobrestimulació de les nenes i dels nens i això fa que moltes vegades s’alterin i no tinguin la capacitat de centrar-se en cap joguina en concret.

Nosaltres com a adults hem de transmetre que els regals han de ser els adequats a la seva edat, valorar si són idonis pel que fa al seu contingut o als valors que transmeten.

Afavorir més la qualitat que la quantitat pot ajudar que lentament la nostra societat faci un pas cap enrere del consumisme i esdevingui més sostenible, més conscient i alhora més responsable.

I sobretot, el més important és compartir temps de joc amb els nostres infants, mostrem-nos alegres i amb il·lusió pel joc. Aquestes estones seran segurament el regal més preuat i el que més recordaran quan siguin grans.

Bones festes i feliç joc.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×