Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Juny, un mes per la sostenibilitat

Visualitzacions 1.63Kırşehir

REDACCIÓ LA POSITIVA

Els serveis d’educació ambiental i altres espais del districte organitzen durant tot el mes un programa d’activitats per promoure la cultura de la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. També al juny, tindrà lloc la cinquena edició del Cicle d’Agricultura de Proximitat de Sarrià – Sant Gervasi.

Designat per les Nacions Unides, des del 1973, el 5 de juny es commemora arreu del món el Dia Mundial del Medi Ambient per reflexionar col·lectivament sobre la importància de respectar el medi ambient a través d’una conducta responsable per part de les persones, les empreses i les comunitats, amb l’objectiu de protegir la biodiversitat i garantir el benestar dels pobles.

Sarrià – Sant Gervasi és un districte molt lligat a l’entorn natural, ja que una part del seu territori es troba dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Als barris de muntanya es dona suport a diversos projectes d’agricultura de proximitat, que tenen un alt valor social, ambiental i paisatgístic. A més, el districte compta amb tres serveis destinats a l’educació ambiental.

Les aules ambientals i la biblioteca verda

Els tres espais de referència en sostenibilitat del districte encapçalen la programació dedicada al Dia Mundial del Medi Ambient. A Sarrià – Sant Gervasi hi ha dues aules ambientals als centres cívics Vil·la Urània i Vallvidrera-Vázquez Montalbán. Formen part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB), i treballen per apropar la cultura de la sostenibilitat als barris a través d’activitats que fomenten la participació veïnal. El tercer espai ambiental és la Biblioteca Collserola-Josep Miracle, especialitzada en ecologia, sostenibilitat i literatura de natura. És l’única biblioteca de la ciutat que està integrada dins del parc de Collserola. A més, ofereix el servei de préstec Bibliollavors, pel qual les persones usuàries poden agafar llavors autòctones de la Collserola, plantar-les, i retornar-les quan n’hagin crescut de noves.

Dos cicles amb un objectiu comú i activitats complementàries

La programació pel Dia Mundial del Medi Ambient a Sarrià-Sant Gervasi s’estén del 6 al 13 de juny, tots dos inclosos. És el dissabte, 10 de juny, però, el dia que més activitats concentra. Hi haurà dues passejades per descobrir la biodiversitat del parc de la Tamarita, una de familiar i una altra per a públic general, a càrrec de la XEAB. Al Centre Cívic Vil·la Urània, han organitzat un taller per fer de trementinaires, tot elaborant remeis a partir de diferents herbes. I a la plaça davant el Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán, juntament amb la Biblioteca Collserola-Josep Miracle, s’ha previst una jornada matinal d’activitats a l’aire lliure per a tota la família.

També durant el juny, al districte se celebra cada any el Cicle d’Agricultura de Proximitat de Sarrià – Sant Gervasi. Enguany, la cinquena edició tindrà lloc del 2 al 17 de juny, amb activitats tan diverses com tallers, visites a projectes agrícoles i horts urbans, tastos de productes i passejades. Hi participen altres equipaments del districte, com ara els centres cívics L’Elèctric, Vil·la Florida o Casa Orlandai, entre d’altres. A més, tots dos cicles estaran complementats en el mateix mes per altres activitats relacionades, entre les quals destaca el primer escape room o joc d’escapada de temàtica ambiental, que tindrà lloc el 6 de juny al Centre Cívic Vil·la Urània.

El juny serà un mes ben farcit de propostes per conèixer millor l’entorn natural de Sarrià – Sant Gervasi, amb l’objectiu de cuidar-lo i protegir-lo.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×