Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Kundalini ioga, també anomenat el ‘ioga de la consciència’

Visualitzacions 1.06Kırşehir

ÒSCAR GIL

Postura fàcil, mudra d’oració i entono l’adi mantra i el mangala charan mantra… la classe de kundalini ioga ha començat i el meu estat ja és un altre. Queda molt lluny la concepció del temps i de l’espai, tots aquells pensaments sobre el dia a dia que em venien a la ment mentre em canviava al vestidor s’han esvaït, i sense adonar-me’n em trobo amb una profunda connexió amb mi mateix. Aquesta és la clau del kundalini ioga, també anomenat el ioga de la consciència.

Un cop obert l’espai continuem amb el pranaiama i/o escalfament, kriya, relaxació, meditació i tanquem la classe amb l’etern sol i vibrant el sat nam, aquesta és l’estructura clàssica d’una classe de kundalini ioga. A priori semblen coses força desconegudes, però tampoc cal saber com està construït un cotxe per conduir-lo, així que podeu deixar que la tecnologia mil·lenària del kundalini ioga faci la seva màgia i gaudir dels seus beneficis sense saber gaire del que hi ha darrere, només seguint les instruccions al vostre ritme, segons el despertar del vostre cos, i la tecnologia farà la resta.

Foto: SatLife
Però, quina és la seva tecnologia?

Es basa en la reproductibilitat, és a dir,  en el fet que determinades accions tenen determinats efectes. Per exemple, al mudra (una determinada posició de les mans) d’oració o pranam mudra es tracta d’ajuntar les mans a l’altura del pit, fent una certa pressió, de manera que els colzes quedin paral·lels a terra, amb els polzes recolzats a l’estern i els quatre dits restants junts alineats a 60 graus, mirant cap al cel. Aquest mudra genera automàticament un estat de neutralitat, d’equilibri, de recolliment, sense més. Només heu de fer el mudra i ja hi sereu, fàcil, oi? Podeu provar-lo, per exemple, en una postura fàcil o asseguts en una cadira, tancar els ulls, respirar lentament i profundament, fer el mudra i gaudir dels seus beneficis.

Foto: www.omanaom.com
I de quines accions parlem?

En qualsevol moment hi ha presents els següents elements que conformen un cert estat: mudra, posició de les mans; asana, posició del cos; pranaiama, respiració; dristi, punt d’enfocament; mantra, vibració i  bandhes, tancaments energètics. Tot plegat genera determinats moviments energètics desbloquejant aquells punts que ho requereixen, i lligant la ment perquè estigui prou entretinguda i vagi deixant anar les seves cabòries habituals. Podríem dir que és una manera de llençar les escombraries mentals cada dia. I de retruc enfortir la ment, al mateix temps que enfortireu el vostre sistema immunològic, nerviós, muscular, etc. De fet ens prepara per viure els embats de la vida amb flexibilitat, la mateixa que va adquirint el nostre cos,  i la quotidianitat de la nostra existència amb fortalesa física i mental, alineats amb el que sentim i percebem en el nostre cos, d’una manera més conscient, i per tant alliberada.

Com moltes altres coses en podríem parlar tant i com volguéssim, però només l’experiència té la capacitat de transmetre allò que es veu limitat per les paraules, així que si en voleu saber més podeu provar una primera classe, a la majoria dels centres de ioga ho podreu fer de forma gratuïta, i viure la vostra experiència. Segurament pensareu que sou massa grans, o que esteu en molt baixa forma, o que tot plegat sembla massa complicat i que no podeu fer les postures que de vegades heu vist fer en el ioga… doncs ja us ho podeu treure del cap, el kundalini ioga és per a tothom i per a totes les edats i limitacions, ja que tots els cossos i ments tenen el seu punt de partida, i per tant el seu propi ritme per obrir-se. Amb tres o quatre mesos de pràctica regular de kundalini ioga us sorprendrà veure on podeu arribar, tan físicament com mentalment. Us hi animeu?

Que l’etern sol t’il·lumini, que l’amor t’envolti i la llum pura interior guiï el teu camí. Sat Nam!

__

Imatge principal: www.omanaom.com

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×