Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Musclos en escabetx suau

Visualitzacions 1.9Kırşehir

JESSICA I RICARD

Recepta per fer musclos en escabetx suau!

Ingredients

1,5 kg de musclos frescos

175 ml d’oli d’oliva verge extra

· 100 ml de vinagre de vi blanc o de xerès

· Un xarrup de vi ranci o brandi

· 200 ml de vi blanc

· 200 ml del brou de coure els musclos

· 1 cullerada de pebre vermell dolç

· 4 grans d’all

· 4 fulles de llorer

· 1 branca de farigola i de julivert

· 1 ceba dolça o de Figueres trossejada, una branca d’api i una pastanaga grossa

· Un grapat de boles de pebre negre

· Una mica de pela de taronja

· Sal

· 1 patata grossa per fer patates xips per acompanyar

  Suc de dues mandarines (també hi podeu posar llimona)

  100 g de cansalada

  D’acompanyament, 3 pomes petites i 1 patata gran (per exemple, la patata de la cocció del brou

Cost

Bastant econòmic, no més de 15€.

Preparació

Senzilla, 30 min. d’elaboració i 24h de repòs

Elaboració

Primer de tot heu de preparar els ingredients. Netegeu bé els musclos, traieu-los les “barbes” i descarteu els que estiguin oberts. Paral·lelament, feu una juliana amb la ceba (també la podeu tallar ben petita, a la brunesa), l’api i la pastanaga tallada a rodelles.

Elaboració de la cocció dels musclos

Poseu una cassola al foc que tingui una bona superfície per coure els musclos, afegiu-hi el vi blanc, el julivert, un parell de fulles de llorer i un parell d’alls (els podeu posar amb o sense pell), i un didalet d’aigua, i quan veieu que bull afegiu-hi els musclos i tapeu la cassola, no ha de trigar gaire més d’uns 5-6 minuts. Aneu-la remenant perquè es vagin obrint uniformement, quan veieu que ja s’han obert, retireu- los de seguida, i traieu-los de la cassola per evitar que segueixin coent. Coleu el suc resultant per treure’n totes les impureses i reserveu-lo, quan els musclos s’hagin refredat una mica, traieu-los les closques i reserveu-los en un recipient. Per evitar que s’oxidin, els hi podeu posar un rajolí d’oli i enfilmar el recipient.

Elaboració de l’escabetx

Primer de tot, poseu una cassola al foc amb l’oli verge extra, dos grans d’all (els podeu posar amb o sense pell), dues fulles de llorer i les boles de pebre negre, i doneu-hi un parell de voltes per enrossir els alls a foc no gaire fort. Tot seguit, afegiu-hi la ceba, l’api i la pastanaga i enrossiu-ho, quan tot plegat ja tingui un bonic color daurat, abaixeu el foc i afegiu-hi el pebre vermell dolç. Remeneu-ho bé per evitar que es cremi, ja que el pebre vermell es pot cremar fàcilment i ens amargaria l’escabetx, i afegiu-hi un xarrup de vi ranci o brandi. Torneu a pujar el foc i remeneu-ho bé, un cop s’evapori l’alcohol aparteu-ho un moment del foc i afegiu-hi el vinagre a poc a poc (evitant esquitxades i possibles cremades, penseu que estem afegint un líquid a l’oli calent). Torneu-ho a posar a foc mitjà perquè vagi reduint i afegiu-hi el brou de la cocció dels musclos. Rectifiqueu de sal, poseu la pela de la taronja i la branqueta de farigola, i deixeu que tot plegat vagi coent almenys mitja hora més, i quan ja veieu que la fortor del vinagre ha desaparegut i que està tot ben integrat, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Podeu colar l’escabetx o bé deixarlo tal qual abans d’afegir els musclos, cosa que podeu afer quan estigui entre tebi i fred. Un cop tot integrat, guardeu-ho en un tàper de vidre hermètic a la nevera, si ho podeu deixar reposar 24 hores, millor. Abans de consumir- ho traieu-ho una estona del frigorífic perquè perdi el fred de nevera. Per servir-ho, això ja a gust de cadascú, si consumiu llaunes de conserves no les llenceu, ja que són un recipient ideal que podeu utilitzar els diumenges de vermut, ja sigui per posar musclos, o algun altre aperitiu que vulgueu, i així també reciclem.

Acompanyament

Si teniu una mandolina podeu fer vosaltres mateixos les patates xips. Peleu-les, netegeu-les, assequeu-les amb paper absorbent i talleu-les ben fines. Tot seguit, fregiu- les en diferents tandes amb abundant oli a foc viu a uns 180º, fins que estiguin ben daurades. Reserveu-les en paper absorbent, afegiu-hi sal en escames i retireu-les ràpid cap alguna safata amb reixeta per evitar que s’estovin i deixeu-les refredar. Si no us voleu complicar la vida, podeu acompanyar-ho amb patates fregides de xurreria o d’alguna marca comercial però que sigui de qualitat.

Dificultat, cost i on comprar els productes

L’elaboració de la recepta és senzilla, si bé té diversos passos a seguir, no us costarà gens fer-la. El cost es extraordinàriament barat (a excepció de l’oli d’oliva, és clar), perquè tot plegat no supera els 15 €. Els productes els podeu aconseguir en qualsevol establiment, els musclos millor comprar-los a la vostre peixateria de confiança perquè us donin el millor producte possible, en aquest cas es tracta d’un musclo excel·lent del Delta de l’Ebre.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×