Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Un Nadal sostenible

Visualitzacions 1.68Kırşehir

OLAYA MARÍN

Arriben les festes de Nadal, una època màgica en què la ciutat es transforma! Són els millors dies de l’any per passejar per la ciutat i gaudir de les llums dels carrers, dels mercats nadalencs i de bones begudes calentes a les pastisseries.

Malauradament, les festes de Nadal cada vegada són menys sostenibles. Hi ha un consum descontrolat, sigui de regals, decoració o alimentació. És un moment en què la ciutadania sol consumir de manera impulsiva, cosa que provoca un augment dels residus i un malbaratament de les energies.

Si aquest Nadal us heu proposat celebrar unes festes més sostenibles, us proposem alguns consells per aconseguir-ho! 

Comprar regals útils

La publicitat a la qual estem sotmesos, les ofertes i la facilitat de comprar productes per internet, fa que moltes vegades s’acabin regalant coses gens útils. Per això, abans de comprar un regal, és important preguntar-se quin ús li donarà aquesta persona i si realment el necessita. L’època nadalenca és un bon moment per fer regals que sabeu que fan falta a l’altra persona, com poden ser accessoris per a la cuina, materials per a l’escola, sabates o roba.

I com fer-ho? Doncs visitant comerços de proximitat, on us ajudaran a trobar el més adequat gràcies a la seva experiència personalitzada (una cosa que a les botigues d’internet és impossible de trobar!). També podeu visitar les botigues de segona mà de Barcelona i donar una nova oportunitat a joguines, roba o elements decoratius. Qui ha dit que ha de ser nou perquè sigui bo? 

Menys quantitat, més qualitat

En aquest sentit, també s’ha d’optar per comprar menys regals, però que siguin de qualitat. No serveix de gaire comprar un munt de regals que després d’uns pocs usos es fan malbé o es deixen de necessitar. És millor apostar per roba de qualitat i evitar el fast-fashion, comprar joguines amb materials sostenibles i menys plàstics o regalar experiències de proximitat per conèixer el territori i les diferents iniciatives que s’hi desenvolupen. 

I no us oblideu d’utilitzar materials reciclables per embolicar els regals! Podeu reutilitzar els papers de regal d’altres anys o escollir embolcalls de tela per després aprofitar-los per fer alguna peça o accessori de roba. Els qui opteu per regalar experiències, per què no proveu de fer una targeta virtual o feta a mà amb materials reciclables?

Evitar el malbaratament alimentari 

Les festes de Nadal són l’excusa perfecta per fer dinars i sopars amb la família i els amics. Però també és l’època en què més malbaratament alimentari hi ha, ja que normalment es cuinen grans quantitats de menjar o es compren ingredients de més que després no es fan servir. Per això, una bona opció per evitar-ho és pensar racionalment els diferents menús i cuinar la quantitat necessària. I si no ho aconseguiu, doncs congeleu el que hagi sobrat (si és possible) o repartiu-lo entre els convidats per no tenir la nevera plena de tàpers que acaben a la brossa. 

Decoració sostenible 

I per últim, però no menys important, decoreu la vostra llar de manera conscient. Comprar decoració de qualitat farà que us duri molts anys i no hàgiu de renovar-la cada pocs temps. I si us agrada posar llums, compreu les que siguin de LED i poseu un temporitzador per no haver de deixar-les tota la nit enceses. A la secció de decoració d’aquest número de La Positiva us donem més consells per decorar la llar de manera conscient. Doneu-li un cop d’ull!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×