Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Neptú, el déu del mar

Visualitzacions 1.23Kırşehir

GEMMA BLAT, astròloga i filòloga

Ja havíem dit en articles anteriors, quan explicàvem l’organigrama del cel i parlàvem d’aquest entramat entre déus i mortals, en què hi ha tanta promiscuïtat i cada déu representa uns valors molt definits, que Neptú era el déu del mar, també anomenat Posidó pels grecs.

El seu pare, Saturn (també anomenat Cronos), sovint es menjava els seus fills (com sempre acaba fent el sistema) però la seva dona un dia el va enganyar i li va donar pedres en lloc de fills. Així es van poder salvar tres dels seus millors descendents, Júpiter, Neptú i Plutó.

Si a Júpiter li va tocar la millor part i es va quedar com a amo de les terres, i a Plutó li va correspondre l’inframon, o les terres més amagades, a Neptú li van tocar els mars i, des de llavors, sospira per les terres dels seus germans, que no li havien tocat en sort.

Qui és Neptú, ens podem preguntar? Neptú és un gran somniador, viu entre les aigües (on la realitat es veu d’una altra manera) i tot ho veu deformat pels sentiments propis o per les seves emocions (una cullereta també queda deformada si la mirem a través de l’aigua). Neptú viu entre líquids i, per tant, és normal que li agradi la beguda, i com que també sospira entre bromes o viu en mig de les boires, siguin marines o fluvials, no acostuma a veure les coses gaire clares ni definides, perquè tot ho veu entre núvols o sota el prisma de les seves il·lusions.

I com els peixos, que no només poden treure el cap del seu hàbitat, Neptú tampoc té gaire marge d’acció en
relació amb la vida de la terra, tot i que es manifesta a través de les tempestes i fins i tot a través dels terratrèmols.

La profunditat del mar li dona una gran perspectiva i a vegades és un visionari i, altres vegades, corre a enterbolir les aigües per tal de no veure-hi tan clar. Neptú és un déu misteriós, que costa d’agafar, com la mateixa aigua o com els peixos, que sempre rellisquen i s’escapoleixen, o com la humitat, que ens penetra però que no veiem. Neptú arriba i se’n va sense fer soroll, com els nostres millors somnis o com els que ens creen neguit.

I com a detonant de les seves condicions de vida Neptú també és el gran absent, el que viu a part, el que no hi és però que es fa notar, i també representa tot allò pel que sospirem, com els grans anhels o les grans il·lusions.

Vist així, no ens haurà d’estranyar si pensem que Neptú, a la llarga, acaba sent pura evasió, sigui positiva o sigui tot allò que hem de rebutjar. La música, la dansa, el cinema… poden ser evasions de les bones, mentre que les drogues més dures seran evasions a evitar.

Curiosament, però, la meditació ens pot portar al mateix lloc que a aquests mons que Neptú coneix tan bé, tot i que ho farà lentament, assossegadament.

El que no és convenient és que els mals aspectes de Neptú ens portin a l’anihilament i a la destrucció, allà on deixem de ser nosaltres mateixos.

Neptú és el déu de l’invisible, que ens pot omplir d’espiritualitat i d’aquella melangia que no és res més que una recerca de tot allò que és l’inefable. Estaria bé que, ja que sabem qui és aquest déu del mar i sabem com es comporta, triéssim les seves millors prerrogatives, perquè tot pot tenir un costat bo i un costat més dolent.

No deixem que Neptú ens traslladi a mons obscurs i insubstancials…, fem que Neptú ens transporti als cels desitjats, allà on es respira l’eternitat somniada. A les males, Neptú pot ser com la viva imatge del flautista d’Hamelín, que ens vol portar a l’interior de la muntanya, a allà d’on ja no es pot sortir, com va fer amb aquells nens i nenes que aquest músic encantador de serps va fer desaparèixer.

La mitologia, en aquest cas, ens indica un camí més a tenir en consideració. Neptú pot ser una opció, però fem que sigui la més lluminosa.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×