Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Nou centre de recerca biomèdica al districte a Sant Gervasi – la Bonanova

Visualitzacions 1.17Kırşehir

Col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Districte Sarrià – Sant Gervasi.

Sant Gervasi – la Bonanova comptarà amb un nou centre de recerca científica que impulsa la Fundació “la Caixa” i que s’ubicarà al carrer de Teodor Roviralta, en terrenys adjacents al CosmoCaixa, als peus de Collserola. La construcció del centre comporta la creació d’una nova plaça pública sobre la ronda de Dalt.

El CaixaResearch Institute serà un nou centre de recerca dedicat a la salut i les ciències de la vida, la recerca del qual se centrarà en els àmbits de les malalties infeccioses, la salut global, l’oncologia i les neurociències. Acollirà més de 300 investigadors, en una superfície de més de 12.000 metres quadrats.

El ple del Consell Municipal del mes de novembre de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar provisionalment la modificació del pla general metropolità (MPGM) necessària per implantar el nou equipament.

Modificació del pla general metropolità (MPGM)

El ple del Consell Municipal del mes de novembre de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la modificació del pla general metropolità (MPGM) necessària per implantar el nou centre de recerca.

L’acord suposa la reparcel·lació d’un àmbit de 53.000 metres quadrats de superfície. Per la seva part, la Fundació “la Caixa” adquireix el compromís d’urbanitzar una nova plaça pública entre el CosmoCaixa i el nou edifici, sobre la ronda de Dalt. 

L’aprovació de la modificació permetrà la redacció del projecte per a la construcció d’un conjunt d’edificis d’uns 12.000 m2, adaptats a l’orografia de la zona, que acolliran laboratoris i instal·lacions cientificotècniques i d’innovació de primer nivell. Aquests edificis, que s’integraran en l’entorn paisatgístic, tindran una alçària màxima de tres plantes i respectaran el paisatge.

Nova zona verda per a la ciutadania

La Fundació “la Caixa” lliurarà a l’Ajuntament de Barcelona 1.200 m2 per a l’habilitació d’una zona verda pública contigua al Parc Natural de la Serra de Collserola.

La inversió que preveu destinar la Fundació “la Caixa” per construir el centre és superior a 60 milions d’euros i es preveu que el projecte sigui una realitat en quatre anys.

Un ‘hub’ científic als peus de Collserola

L’avantatge de la seva proximitat amb el CosmoCaixa farà possible crear un campus científic que esdevindrà un conjunt de referència d’unió de la recerca d’excel·lència internacional i permetrà l’acostament de la ciència a la societat d’una manera propera i entenedora. El centre tindrà instal·lacions i equipaments punters d’investigació i recerca biomèdica, i contribuirà a retenir el talent científic local i atraure’n de nou.

El CaixaResearch Institute treballarà de manera complementària amb els quatre centres de recerca existents a la ciutat com són l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i el Barcelona Beta Research Centre (BBRC).

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×