Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Olis essencials

Visualitzacions 1.25Kırşehir

Des de temps immemorials, els pobles de totes les civilitzacions del món han utilitzat les plantes pel seu immens poder medicinal. Les escriptures de diverses èpoques ens mostren la saviesa amb la qual els metges utilitzaven les plantes aromàtiques. I no sols les utilitzaven per a la sanació, els egipcis creaven olis aromàtics amb finalitats específiques com per exemple, la seducció o la connexió espiritual amb els Déus.

Què són els olis essencials?

Un oli essencial és l’essència d’una planta extreta per mitjà d’arrossegament de vapor d’aigua. El vapor d’aigua extreu l’essència de la planta i forma amb ella una barreja gasosa homogènia. El vapor d’aigua, enriquit amb l’oli essencial, travessa un canal que es refrigera amb aigua freda. La condensació produeix un líquid en el qual s’observen clarament dos estats.

Com comprar un bon oli essencial?

Per comprar un bon oli essencial hem de tenir en compte que siguin:

– 100% íntegres

– 100% naturals

– 100% purs

– Quimiotipats (la raça química)

– botànicament definits

– ecològics en la mesura que sigui possible

Aspectes a tenir en compte

– No els utilitzeu en embarassades tret que el seu ús estigui controlat per un professional.

– No els utilitzeu durant la lactància.

– Alguns olis són fotosensibles, per la qual cosa no heu d’exposar la zona al sol si heu decidit usar-los sobre la pell.

– Cal mantenir-los fora de l’abast dels nens.

És important tenir en compte que per fer sinergies hem d’utilitzar sempre un oli portador en cas d’aplicació directa sobre la pell per evitar reaccions. Per exemple: oli d’ametlles dolces o qualsevol altre oli vegetal.

Punts d’aplicació sobre la pell

Als canells, darrere de les orelles, a les temples, a l’interior dels colzes, al centre del pit, a la zona baixa de l’esquena, a la planta del peu…

Quan utilitzar-los

Els olis essencials tenen una gran varietat d’usos, en aromateràpia, per exemple, s’utilitzen de manera curativa. També s’utilitzen per a la creació de perfums i cosmètica.

Resulten superútils per ajudar a ancorar-nos al moment present, aprofitant les diferents característiques de les aromes per a elevar el nostre estat d’ànim. És comú i molt beneficiós el seu ús per a la meditació, en la pràctica de ioga o en moments d’estrès.

SINERGIA DE CONNEXIÓ

LAVANDA (‘LAVANDULA ANGUSTIFOLIA’)

Entre les seves propietats destaquen:

– calmant, relaxa el sistema nerviós

– cicatritzant potent

– regeneradora cutània (perfecta per a la pell)

– hipotensora

– antisèptica

És perfecta si pateixes d’estrès, ansietat o insomni. S’utilitza per tractar l’acne i la dermatitis. També com a remei natural contra les nàusees o les migranyes.

GERANI BOURBON (‘PELARGONIUM GRAVEOLENS’)

Entre les seves propietats destaquen:

– antibacterià

– repel·lent natural d’insectes

 – analgèsic

– antiinflamatori

– estimulant cutani

– libido

L’oli essencial del gerani s’utilitza per tractar acne, cremades i èczema. També contra la micosi bacteriana i hemorroides. És un company perfecte si sofreixes astènia primaveral o estrès.

‘LEMONGRASS’ (‘CYMBOPOGON FLEXUOSUS’)

Entre les seves propietats destaquen:

– antiinflamatori

– antibacterià

– repel·lent de mosquits

– desodorant natural

– aroma energitzant 

El lemongrass  s’utilitza per a la fabricació de repel·lents de mosquits. La seva aroma cítrica eleva l’estat d’ànim i ens aporta energia, vitalitat i bon humor.

Posant 3 gotetes d’oli essencial de gerani, 1 de lemongrass i 1 de lavanda, barrejades amb 5 ml d’un oli vegetal portador, es crea una sinergia fantàstica per controlar l’ansietat, períodes d’estrès i per connectar amb nosaltres mateixes. A més, és apta per utilitzar-la durant l’embaràs.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×