Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Orígens de la coca de Sant Joan

Visualitzacions 1.69Kırşehir

CLAUDIA RIBA, redactora

De pinyons, amb fruita confitada, de crema, de xocolata o de cabell d’àngel… les coques de Sant Joan avui dia són molt variades, però totes tenen forma allargada. Sabíeu que originalment tenien forma rodona i un forat al centre, com un dònut gegant?

La revetlla de Sant Joan, com moltes celebracions actuals, té un origen pagà. Això vol dir que es remunta a una època anterior al cristianisme i al judaisme.

Un dels cultes pagans més importants era el culte al sol, que era considerat un déu. Davant el temor del possible càstig del sol totpoderós, es feien rituals en els quals es feien ofrenes per agrair la seva presència.

De fet, un d’aquests rituals el celebrem cada any a l’hivern: el Nadal, que coincideix amb el solstici d’hivern. Per tant, la nit de Sant Joan era el ritual estiuenc, quan els pagans elaboraven discos solars. Les coques en són les successores, i representaven el sol del solstici d’estiu, el dia amb més hores de llum de l’any.

Encara que avui dia ja no considerem el sol un déu i que sabem que cada matí sortirà, la gratitud és una pràctica molt positiva, oi?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×