Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Per què el meu fill no es concentra?

Visualitzacions 1.58Kırşehir

LAIA SANTANACH I SABATÉS

Directora Centre Kumon Barcelona-Sant Gervasi-Galvany

Vivim en un entorn ple d’estímuls, on petits i grans passem gran part del nostre temps hiperconnectats: les tauletes, les notificacions del mòbil, les xarxes socials, els videojocs, la televisió… Amb totes aquestes interrupcions constants resulta d’allò més fàcil perdre l’atenció. Probablement, més d’una vegada, us heu dit allò de: “Ja no sé què més puc fer, és que es despista amb una mosca!”. Si és així, no patiu en excés, la concentració és una habilitat, i com a tal, es pot entrenar.

En primer lloc, per fomentar el desenvolupament de la concentració dels nostres fills, és important mantenir uns hàbits saludables, és a dir: menjar de forma equilibrada, dormir les hores de son suficients i sobretot, practicar esport. Tot això facilitarà molt la tasca de l’atenció i la concentració dels nostres infants. Així mateix, per desenvolupar qualsevol habilitat cal entrenament, constància i paciència. Per tant, si establim una rutina diària en què tinguem una estona dedicada a una activitat pensada per treballar la concentració, és bo que es tracti d’un temps limitat i que formi part del nostre dia a dia, com menjar, jugar, dormir, etc.

Probablement, a l’inici, podrem dedicar poqueta estona a focalitzar tota la nostra atenció a fer una sola tasca, però a mesura que ho practiquem de forma diària, la nostra resistència anirà en augment i per tant, també la nostra concentració. Sobretot, si hem decidit invertir un temps diari en millorar aquesta habilitat mental, mentre portem a terme l’activitat escollida (trencaclosques, sudokus, sopes de lletres), cal eliminar qualsevol estímul extern que pugui distreure’ns: el soroll de fons de la televisió, converses per telèfon, etc. Quan som capaços de centrar tota la nostra atenció en una sola activitat, som més eficients i ràpids a resoldre-la, la qual cosa facilita el nostre aprenentatge.

Una eina molt útil per posar en pràctica la capacitat de concentració dels nostres fills és el càlcul mental. Ara bé, cal ensenyar-los que centrin l’atenció en cada exercici en concret (per exemple, la resolució d’una suma: mirar l’operació, pensar el resultat, escriure’l) i no pas en totes les operacions que encara els queden per fer. D’aquesta manera, de mica en mica, anirà fluint un ritme de treball constant que els ajudarà a mantenir-se atents fins al final sense esgotar-se. Evidentment, la dificultat de les operacions ha de ser aquella que el nostre fill pugui resoldre per si sol. Escriure a mà i llegir en veu alta també són elements que augmenten la nostra concentració.

Finalment, si heu decidit entrenar aquesta habilitat mental tan important a casa, recordeu: constància i paciència. Hi haurà dies que la canalla estarà més receptiva i d’altres que costarà una mica més posar-s’hi, però a poc a poc ho anirem aconseguint. No existeix un mètode miraculós, tanmateix amb esforç i tenacitat tot és possible.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×