Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

gats-dormen-2

Per què els gats dormen on dormen?

Visualitzacions 1.5Kırşehir

NATÀLIA CEREZO

Qualsevol que tingui un gat ho sap: dormen en llocs que no semblen fets per dormir. Nosaltres en tenim quatre, i de vegades sembla que facin un concurs a veure qui dorm al lloc més complicat (de moment guanya el Crusan, que dorm amb el cap penjant al buit). Però encara que semblin la cosa més il·lògica del món, la lògica felina segueix altres paràmetres que la humana.

Torreons solitaris

Els nostres gats són molt fans de les altures. Quan no s’enfilen dalts dels armaris, contemplen els seus dominis des de dalt del seu llitet amb vistes (que està enganxat a la finestra amb unes ventoses), escalen el sofà o intenten arribar a les prestatgeries més altes. Diu la lògica felina que, així, poden tenir més controlada la zona i el seu territori, ja sigui per detectar possibles depredadors… o possibles preses.

gats-dormen-1
Hiverns calentons…

Els gats són descendents d’animals que, fa molts i molts anys, vivien al desert, per això els encanten els llocs calents. De fet, la seva temperatura corporal és més elevada que la nostra, i se’ls pot veure buscant els llocs més calentons de la casa per dormir fins i tot a la primavera o a l’estiu. Sota un munt de mantes, apilonats davant de l’estufa o de la llar de foc i, si tenim sort, a la nostra falda. Això també explica la santa mania que tenen de treure’t el lloc al sofà a la mínima que t’aixequis, en busquen la calor residual.

…i estius fresquets

Encara que siguin descendents de felins habitants de llocs tòrrids sense una sola ombra, la calor també pot afectar els felins, que a l’estiu busquen llocs fresquets per descendir una mica la temperatura. Si teniu terra de rajoles, segur que els veieu estirats a sobre molt més a l’estiu que a l’hivern. En canvi, si teniu parquet, busqueu-los a les habitacions més fosques, sota el llit, o prop d’algun moble metàl·lic. Si en tenen molta, també s’estiren, ensenyen la panxa i fan la croqueta per refrescar-se!

Als peus del llit

Finalment, alguna vegada us heu preguntat per què els gats dormen als vostres peus? Alguns experts diuen que és per protegir els seus companys humans, perquè així us poden avisar si detecten cap perill. Però, personalment, ens sembla que segueix més la lògica felina l’altra explicació: que ho fan per poder sortir per potes de l’habitació més ràpidament! Perquè, siguem sincers, part de la gràcia dels gats no és només que siguin adorables, intel·ligents i peluts, sinó que no dubtarien a fer-nos servir d’esquer per salvar-se ells.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×