Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

La percepció més enllà del cos: el joc és la clau

Visualitzacions 2.3Kırşehir

ÒSCAR GIL

Aquest cop us volem proposar un divertiment, perquè gaudiu de manera juganera de la sensibilització amb aquells corrents no tan visibles del cos, sense buscar implícitament cap tipus de sanació. 

Podríem començar per crear l’espai propici per a la pràctica, i tot i ser un xic eclèctics, us proposem dos extrems perquè trobeu el punt mitjà que més us convingui:

– Un lloc tranquil on us pugueu deixar anar sense posar el pensament en allò que està passant o pot passar més enllà de l’espai on sou.

– Qualsevol lloc on pugueu fer vida normal sense risc si us distraieu: al transport públic, passejant pel carrer, etc.

En el primer cas podríem parlar d’un “temps dedicat a nosaltres”, on per exemple ens podríem posar roba còmoda, encens, oli essencial a l’ambient o una gota en algun punt del cos, música relaxant, etc. Mentre que en el segon cas estaríem parlant d’un “temps trobat”, aprofitant que estem rentant els plats, al transport públic o passejant pel carrer, per tant, les consideracions de conformar un ambient teòricament propici queden fora de l’abast, més enllà del que pot ser factible.

Aparentment semblen dues tipologies de pràctica diferents, però en el fons ens conviden a reflexionar sobre la capacitat d’atenció, i a mesura que aquesta es va consolidant convergeixen en un sol tipus de pràctica, on esdevé la consciència plena allà on siguis en tot moment. 

Què podríem provar per jugar? Aquí us deixem alguns tips, sense un ordre específic perquè els combineu segons el moment i la situació:

– Obrint els ulls, tancant-los o amb una dècima part tancats.

– Enfocant la mirada en un punt concret que podeu anar canviant. Punts habituals podrien ser entre les celles o a la punta del nas, però podeu provar amb altres parts del cos.

– Enfocant la mirada en un punt extern al cos, per exemple com si us miréssiu des de darrere, els costats o davant. 

– Respirant relaxadament pel nas amb la boca tancada i després seguir respirant pel nas amb la boca lleugerament oberta, el just per separar els llavis.

– Alternant diferents posicions de les mans, les dues mirant cap avall, la dreta o l’esquerra cap amunt i l’altre cap avall, les dues cap amunt, separant-les lleugerament del cos o en contacte amb aquest, etc.

En un principi podeu començar per practicar cadascun dels punts per separat, amb les diferents propostes formulades, i progressivament anar-los combinant amb els altres. Bona pràctica!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×