Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

sagrada familia

Descobreix el pessebre més desconegut i alhora visitat de Barcelona

Visualitzacions 333

LOURDES CAMPUZANO

Sacosta Nadal i l’hora de muntar el pessebre. Quina mandra fa enfilar-se a l’altell per rebuscar els ornaments nadalencs, però què ràpid se’ns passa quan veiem la il·lusió que fa als més menuts de la casa… I comença el ritual: desembalar les caixes, treure l’arbre de Nadal, col·locar les figures del pessebre… 

 Aquestes festes de ben segur que seran diferents a causa de la pandèmia i que ens les haurem d’empescar per aconseguir que tots, i especialment els més menuts, les gaudim tant com sempre, amb la mateixa il·lusió i màgia.

 Des de La Positiva aquest Nadal us volem proposar una activitat diferent: visitar amb la canalla el pessebre possiblement més desconegut i alhora més visitat de Barcelona, el que amaga una de les façanes de la Sagrada Família. La més antiga, la que va construir Gaudí, relata el naixement i primers anys de la vida de Jesús. I com no podia ser d’altra manera, acull un pessebre d’escultures de pedra: amb Josep, Maria i el nen Jesús; els seus Reis Mags, els seus pastors, els seus àngels… El podeu admirar durant tot l’any, però en aquestes dates ve més de gust visitar-lo. No ho creieu?

 Perquè els nens s’engresquin i impliquin en la visita, i aprenguin una mica de la història d’aquest monument i d’aquest geni que va ser Gaudí, els hem preparat un repte: un joc de pistes. En aquest, els petits han de seguir un recorregut que comença a la façana de la Sagrada Família, admirant el pessebre, i acaba a la fira de Nadal que cada any es munta molt a prop de la basílica, a la plaça Sagrada Família, i que esperem que enguany la pandèmia respecti. 

sagrada familia
A LA RECERCA DEL NEN JESÚS

 Ets davant un dels monuments més admirats de Barcelona: el temple de la Sagrada Família. És famós al món sencer. Tant, que venen turistes d’arreu del món a veure’l, i això que encara no està acabat. 

 És obra d’un dels arquitectes més importants de Catalunya, Antoni Gaudí. Ell era molt religiós i, per això, va voler explicar la historia de Jesús en una de les tres façanes del monument. Al final, però, només va poder fer-ne una: justament la que et proposem visitar avui, la del naixement de Jesús. Cerca-la. La distingiràs pel color. És d’un gris més fosc.

1.  Busca la Verge Maria amb el nen Jesús i Josep. A l’esquerra, una mica més avall, veuràs els tres Reis Mags i a la dreta, un grup de pastors que venen a adorar el nen. Quants són? Veus el caganer? No el trobaràs! En aquest pessebre no n’hi ha cap. Per veure’n un, hauràs d’acostar-te a la fira de Nadal que hi ha a la plaça de la Sagrada Família, a l’altra banda del monument. Però abans…

2. Volem presentar-te Antoni Gaudí. Dona la volta al monument i veuràs una altra façana més nova, la que té la pedra d’un color més clar. Allà hi ha una escultura seva. És aquesta. La veus?

3. En aquesta façana s’explica la mort de Jesús. Saps quina edat tenia quan el van crucificar? La resposta la trobaràs molt a prop de l’escultura de Gaudí, en una mena de sudoku, un quadre ple de números. Suma les quatre xifres que hi ha en una línia. Si t’hi fixes, totes les línies donen el mateix resultat…

4. Ja ets molt a prop de la fira. Acosta’t i busca el caganer que més t’agradi. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×