Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

El PIAD, un servei d’atenció a les dones

Visualitzacions 593

COL·LABORACIÓ AMB L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

Els Punts d’Informació i Atenció a les Dones són un servei municipal de l’Ajuntament de Barcelona, gratuït i confidencial, per tal d’oferir a les dones que ho necessitin i demanin un millor i més fàcil accés als serveis i recursos de la ciutat.

Ofereixen assessorament professional, acompanyament psicològic i orientació jurídica, a aquelles dones que ho precisin, visquin als barris del districte o siguin d’altres indrets de la ciutat.

Empoderament

Els serveis dels PIAD estan adreçats a les dones majors d’edat i a les noies de 12 a 17 anys que visquin, estudiïn o treballin a Barcelona (no cal estar empadronada). Els PIAD’s orienten els seus serveis a l’empoderament de les noies joves i de la dona. De fet, són un mitjà per ajudar a reconèixer les capacitats de cadascuna, de manera personalitzada i amb guiatge per professionals de manera individual, grupal i comunitària, segons sigui cada cas.

Què ofereixen?

En l’àmbit individual, compten amb una tècnica, una psicòloga i una assessora jurídica que poden donar des d’una informació puntual sobre temes diversos i quotidians, com un acompanyament psicològic per fer front a temes més complexos o de més llarga durada, o que requereixin ser derivats a altres serveis, com laborals.

De manera grupal, organitzen un Grup de Creixement, un cop l’any, dirigit per la tècnica i la psicòloga de cada PIAD, i tallers de diversos continguts on les dones poden treballar aspectes concrets com l’autoestima, el creixement personal, l’autodefensa feminista i el moviment conscient pel benestar físic i psicològic. Tot plegat utilitzant diverses eines arterapèutiques com la parla o el moviment del cos.

La Intervenció Comunitària és la que potser està més vinculada al districte on el PIAD està ubicat. La feina se centra més en la sensibilització, prevenció de violència masclista i coresponsabilitat, organitzant xerrades, videofòrums, teatre, la celebració de les diades internacionals, etc.

Un entorn de sororitat

Els PIAD’s són, també, un punt de trobada on les dones que se senten vulnerables o que travessen per moments de fragilitat o canvis personals degut a processos de separació, canvis de cicle vital femení, dols i pèrdues, procés de migració; en tots aquells casos en què la dona sent que la seva autoestima declina, puguin treballar des de la sororitat per millorar i superar aquestes situacions i sentiments i teixir xarxes de dones.

Un espai per i per a les dones

El que es pretén promoure des dels PIAD’s, és que les dones tinguin accés a un espai on de manera individual o en grup, puguin connectar-se amb les seves pròpies necessitats i potencials per tal de donar-les el potencial de la prevenció de possibles situacions ja sigui en entorns personals, com familiars, socials o professionals.

Escoltar i ajudar

En definitiva, els PIAD’s són un lloc on les dones troben qui les escolti sense jutjar i reben ajuda professional especialitzada.

Com contactar o accedir als PIAD?

Actualment, i a causa de la pandèmia, els contactes es fan telefònicament o per e-mail, i el servei funciona a través de cita prèvia trucant al telèfon gratuït 900 922 357 de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h, i de dilluns a dijous de 16.00 h a 19.00 h. També es pot enviar un correu electrònic al PIAD corresponent, que, en el cas del districte Sarrià – Sant Gervasi, l’adreça és: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat

Cal demanar cita prèvia per tal de programar un dia i hora per a la consulta telefònica, que es fa des d’un número ocult en la franja horària acordada, o una cita presencial si es prefereix.

Fora d’aquests horaris, per urgències i durant les 24 hores del dia us podeu adreçar al número 900 703 030. En cas de visites presencials al PIAD, cal recordar que s’han de complir les mesures sanitàries pertinents.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×