Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Pirates a la cúpula del Centre Comercial Arenas!

Visualitzacions 1.79Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO

Hem sentit molt a parlar dels pirates, però, què en sabeu, d’ells? Sabeu quina diferencia hi ha entre un corsari i un pirata? I què és un filibuster? Sabeu què menjaven, els pirates? I quins costums tenien? Hi havia dones pirates? Doncs tot això i molt més ho podeu descobrir a l’exposició “Pirates, els lladres de la mar” que aquests dies es pot visitar a la cúpula del Centre Comercial Arenas Barcelona. Us animeu a visitar-la? Doncs som-hi! A l’abordatge!

La mostra repassa la història de la pirateria des del seus inicis, molt lligats a l’aparició del comerç marítim, fins al descobriment d’Amèrica i l’època gloriosa dels pirates del Carib, passant pels barbarescos i els vikings. 

Aquest repàs de la història i vida dels pirates es fa a través de diverses maquetes i de 95 objectes originals que aquests personatges tan temuts empraven en els seus atacs —un arsenal d’armes blanques i de foc— però també en la seva vida quotidiana com pipes de tabac o ampolles per guardar el rom (sabíeu que el van començar a fer servir per desinfectar l’aigua però en algun moment se’ls en va anar de les mans?). 

A través de tots aquests objectes, i d’una audioguia que es pot escoltar al mòbil només escanejant un codi QR que trobareu a l’entrada, anireu descobrint com eren les embarcacions que feien servir (lleugeres i de fàcil manobra per poder avançar a gran velocitat i atacar per sorpresa les seves víctimes) o quines eren les seves armes preferides (els sables més que no pas les escopetes, que requerien temps per ser recarregades i acabaven utilitzant-se més per donar cops de culata que no pas trets…).

També descobrireu instruments de navegació que feien servir ben curiosos, com l’astrolabi, un aparell per orientar-se a través dels astres i determinar l’hora a partir de la latitud o a l’inrevés. Als pirates barbarescos aquesta eina els va resultar molt útil, a més, per saber l’hora que havien de pregar i en quina direcció era la Meca… I us sorprendrà descobrir la història de la bandera pirata, creada al segle XVIII per atemorir els tripulants dels vaixells que volien atacar i aconseguir que es rendissin abans de posar els peus a sobre de l’embarcació.

Si aneu amb canalla, de ben segur que quedaran impressionats amb les projeccions hologràfiques de pirates de cada època. I amb el mateix Barbanegra —un dels pirates més famosos de tots els temps— que us espera al final de la mostra per explicar-vos d’una manera breu la història dels lladres de la mar en una projecció immersiva.

I en enfilar la sortida, els més petits, i no tan petits, es podran endur de record una fotografia sobre el timó d’un vaixell armats com autèntics pirates. Marxareu amb la sensació d’haver descobert mil i una curiositats dels lladres de la mar, però amb la tranquil·litat d’haver-ho fet en terra endins i sense córrer cap perill. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×