Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Les platges de Barcelona

Visualitzacions 2.4Kırşehir

OLAYA MARÍN, periodista

“Ens veiem a la Barceloneta!”. “Prenem alguna cosa al Somorrostro?”. “Avui m’he banyat a la platja de la Nova Mar Bella”. Aquestes són algunes de les frases que segurament dieu o escolteu amb molta familiaritat durant l’estiu. Però algun cop us heu parat a pensar en el nom de les platges i els seus orígens? En aquest número tan estiuenc de La Positiva, posem fil a l’agulla per descobrir-ho!

Somorrostro

La història de la platja de Somorrostro és gairebé la més coneguda de totes gràcies a la seva importància històrica. Aquesta platja que veiem actualment va acollir durant el segle XX les barraques del barri del Somorrostro, on van viure més de quinze mil persones.

La Barceloneta

La petita Barcelona, i la més coneguda entre els turistes. Dona nom al barri de pescadors i és una de les platges més antigues, ja que es va originar quan es van començar a construir els primers espigons a Barcelona, durant el segle XV. Amb l’aparició del barri de la Barceloneta, al segle XVIII, va començar a haver-hi més activitat i, amb els Jocs Olímpics, es va consolidar com una de les platges de referència de la ciutat.

Sant Sebastià

Aquesta platja, punt de trobada per als amants de l’esport gràcies als diferents clubs que hi ha, també és una de les més antigues de la ciutat. A més, és un dels espais de la costa barcelonina per continuar practicant nudisme.

Nova Icària

No és cap illa grega, tot i que el seu nom ho recordi. La Nova Icària també era una de les platges ocupades per les barraques del Somorrostro i, ara, la visiten els veïns i veïnes de la zona de la Vila Olímpica. I el seu origen? Va ser idea d’Ildefons Cerdà, arquitecte, que va anomenar així el camí que unia l’antic cementiri del Poblenou amb les fàbriques, fent referència a l’illa imaginada per Étienne Cabet, socialista utòpic: una on les màquines fessin les feines més dures dels treballadors.

Bogatell

Una de les platges més ben valorades pels barcelonins i barcelonines, gràcies als seus espais verds. El Bogatell era un antic torrent d’aigua que venia des de Vilapicina i que desembocava al mar. Molt a prop, vivien els pescadors i, anys més tard, el nom encara es manté.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×