Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

15 Apr, Monday
0° Călărași

Recepta: pollastre a l’ast cassolà

Visualitzacions 1.78Kırşehir

JESSICA I RICARD

Recepta per fer un pollastre a l’ast cassolà!

Ingredients

    1 pollastre d’aproximadament 1,5 kg

    sal en escames

    pebre acabat de moldre

    oli d’oliva

    1 rajolí de soja

    mantega

    prunes i orellanes (hidratades amb brandi)

    50 ml de brandi (podem posar el que hem fet servir per hidratar prunes i orellanes

    1 xarrup de vermut blanc

    1 gotet de brou de pollastre

    herbes fresques (farigola i romaní, també hi podeu posar llorer)

    suc de dues mandarines (també hi podeu posar llimona)

    100 g de cansalada

    d’acompanyament, 3 pomes petites i 1 patata gran (per exemple, la patata de la cocció del brou

Cost

Relativament econòmic, no més de 20 €.

Preparació

Fàcil, no trigarem més de 10-15 min.

Temps de cocció

Aproximadament una hora o una hora i trenta min (depenent del pes).

Elaboració

En primer lloc, marineu i farciu el pollastre, salpebreu-ne l’interior i introduïu-hi les prunes, les orellanes, uns daus de cansalada, les herbes fresques, el suc de mitja mandarina i uns quants daus de poma. Dins hi podeu deixar la mitja mandarina que heu espremut.

Sota la pell del pollastre introduïu una mica de mantega i cansalada, amb l’escalfor es desfaran i els sucs penetraran dins la carn, cosa que la farà més gustosa i evitarà que quedi seca.

Salpebreu el pollastre per fora i afegiu-hi un rajolí de soja, un d’oli d’oliva, el suc de mandarina (també hi podeu posar llimona, encara que pot donar un gust més amarg al pollastre), el brandi i el vermut. Masegueu-lo i reserveu-lo almenys un parell d’hores. Abans d’enfornar-lo, afegiu-hi un xic més d’oli oliva i unes poques escames més de sal per fer que la pell quedi més cruixent.

Preescalfeu el forn a uns 180o a dalt i a sota. Poseu en una safata els daus de poma, uns daus de cansalada i alguna pruna o orellana més i tots els sucs que ha deixat el pollastre, i col·loqueu el pollastre en una reixa just a sobre, sense que toqui la safata on hi ha els sucs i els daus de poma. Afegiu-hi un vaset de brou, també.

Aquí dependrà del forn que tingueu i del pes del pollastre, però més o menys necessitarà uns trenta minuts per cada banda. Aneu regant el pollastre amb els sucs de la safata de sota perquè es vagi daurant uniformement. Els últims 10-15 minuts, si veieu que encara no està gaire daurat, podeu augmentar temperatura i si teniu opció de ventilador, encara millor, ja que acabarà de donar-li un punt més daurat i una pell més cruixent.

Recordeu que cal anar regant el pollastre perquè els sucs hi vagin penetrant al llarg de la cocció.

Traieu el pollastre i deixeu-lo reposar almenys 15 minuts abans de tallar-lo en quarts. Quan el serviu, preescalfeu els plats i poseu-hi una base amb el suc i les guarnicions a un costat. A sobre el suc, poseu el pollastre amb la pell mirant cap amunt, així la mantindreu cruixent. Serviu la salsa sobrant en una salsera ben calenta per anar-la incorporant, necessitareu un bon pa per sucar.

On podeu comprar els ingredients

Podreu trobar-los a qualsevol botiga de barri, mercat o supermercats.

Aneu als mercats i a les botigues de barri de tota la vida!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×