Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Processionària del pi

Visualitzacions 1.9Kırşehir

CRISTINA GÁLVEZ

Veterinària del Dispensari Veterinari del Vallès 

Els darrers anys als boscos catalans s’ha detectat  un increment dels efectes de la processionària del pi, probablement a causa dels canvis climatològics. Es tracta d’un insecte habitual de la conca mediterrània, que es pot trobar entre els mesos de febrer i abril aproximadament. 

A més de ser perjudicial per als arbres i boscos on habita, el contacte amb la processionària pot provocar lesions en els animals. Cal vigilar principalment els gossos que surten a passejar per aquestes zones i en especial els cadells, ja que la seva curiositat innata els porta a acostar-se a qualsevol animaló que els crida l’atenció.

La picadura de la processionària provoca una reacció al·lèrgica immediata en els animals, que pot anar des d’una irritació local lleu fins a una inflamació greu de la cara, la gola o la llengua que podria arribar a provocar ofec. Per això cal vigilar-los i, si després del passeig veieu algun d’aquests símptomesporteu-lo de seguida al veterinari.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×