Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Protegim Collserola!

Visualitzacions 1.05Kırşehir

Col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Districte Sarrià – Sant Gervasi.

Amb l’arribada de les altes temperatures i l’increment de les visites al Parc Natural de la Serra de Collserola, com cada any, es fa necessari extremar les precaucions i evitar qualsevol actuació que pugui augmentar el risc d’incendis. 

Amb l’entrada de la primavera i en absència de pluges importants, les condicions favorables al foc s’incrementen, i encara més en un any en què novament els índexs de sequera són superiors als d’anys anteriors.

Els darrers anys s’ha intensificat la campanya que duu a terme anualment el Districte de Sarrià – Sant Gervasi i que s’estén a tota la franja propera a la muntanya de la ciutat. A més, la Guàrdia Urbana també augmenta el patrullatge en els barris de muntanya.

Des del districte es realitza una campanya a través de flyers i cartelleria per tal de sensibilitzar el veïnat sobre les mesures preventives que s’han d’adoptar i recordant que en període d’alt risc d’incendi resten prohibides activitats com:

– Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat (cremar rostolls, marges i restes, focs d’esbarjo, etc.). No es pot encendre cap foc (sigui quina en sigui la finalitat) en cap terreny forestal, poblat d’espècies arbòries o no, ni en la franja de 500 metres que els envolta.​

– Llençar burilles i objectes encesos.

– Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

– Llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

– La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La col·laboració veïnal a les propietats és igualment primordial. És molt important que les finques estiguin en condicions de poda i neteja òptimes. La prevenció és bàsica per tal de minimitzar el risc i, entre tots, aconseguirem uns millors resultats.

Recordeu que l’Oficina de Collserola està a la vostra disposició per a qualsevol informació que necessiteu (els telèfons són els següents: 93 205 78 76 – 93 205 74 13 – 93 205 83 23). 

El telèfon al qual s’ha de trucar si hi ha una incidència és el 112; els professionals són els únics preparats i amb mitjans per resoldre-ho i ningú altre ha d’intentar actuar per extingir un hipotètic foc.

Atenció, senglars!

Cal recordar, amb l’augment de visites al parc natural, que és un hàbitat on es troben senglars. Els porcs senglars són animals salvatges en llibertat que s’estan adaptant ràpidament al medi urbà.

Si passejant per la muntanya ens en trobem un, no ens hi hem d’apropar, ja que poden arribar a mostrar actituds molt agressives i resultar un perill per a les persones i també per a la seva salut, ja que poden transmetre malalties com la grip porcina. En cas de trobar-ne un, s’aconsella fer soroll i gesticular per allunyar-lo. 

També recordem que alimentar els porcs senglars pot comportar denúncies i sancions econòmiques.

En cas d’emergència, truqueu al 112.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×