Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Què són els mantres?

Visualitzacions 1.56Kırşehir

És possible que algun cop hagis sentit a parlar dels mantres, o que n’hagis sentit algun. Però, què són realment els mantres?

El mantra, ioga del so o ioga vibratori, és allò que es fa mitjançant l’entonació audible o silenciosa de certs sons.

La paraula mantra es pot desglossar en man-, que significa ‘ment’ (pensament), i –tra que significa ‘instrument’. Mantra significa, per tant, ‘instrument de la ment’, ‘eina del pensament’.

S’acostuma a dir que és la tècnica més poderosa del ioga. Els mantres que es fan servir en ioga són de l’idioma sànscrit, que és la llengua indoària antiga, culta i sagrada, la llengua de la tradició vèdica. Els vedes són els documents més antics coneguts dels erudits, escrits en sànscrit arcaic.

En sànscrit cada lletra té un significat, sobretot les vocals. La a sorgeix del més profund del pit i la seva vibració es percep a la part més baixa de la gola. La e a la gola, una mica més amunt que la a. La vibració de la ela es nota a la part alta de la gola i es projecta al front. Al centre de la boca vibra la o, i la seva vibració s’irradia cap al cap. Finalment, la u es pronuncia projectant els llavis cap endavant, i la seva vibració es nota just a la sortida de la boca.

Després d’aquest parèntesi per situar-nos, els mantres són, doncs, paraules rimades o cantades que poden tenir una sola síl·laba, com “OM”, ser una salutació a una divinitat, com “Om Namah Shivaya”, o ser una composició complexa, com el “Gayatri”.

Us recomano començar practicant l’entonació de les cinc vocals de forma perllongada en un to que us sigui còmode. Pareu atenció al so, d’on s’origina i on ressona o vibra.

Notareu com a mesura que feu aquest exercici el so va canviant i la nota és cada cop és més clara, més pura i més bella; com si el cos, les emocions i la ment es netegessin de qüestions superficials.

Per rebre l’energia del mantra, aquest ha de repetir-se un cert nombre de vegades. D’això se’n diu fa yapa-mantra.

Hem d’intentar que la pronunciació sigui al més correcta i clara possible, i fer-ho des de la consciència; és a dir, hem de fer iapa conscientment.

Si us interessen els mantres, us recomano acudir a alguna sessió de meditació i mantres en grup, el que es coneix com a kirtan. La característica principal del kirtan és que hi ha una persona que lidera el cant mentre el cor repeteix les paraules, línia per línia. És important que hi hagi un guia que porti la veu cantant, però la clau d’aquesta pràctica és la repetició constant i grupal del cant. Es crea una energia i una vibració preciosa i inexplicable.

En l’àmbit físic, els mantres trenquen els àtoms grollers i els converteixen o transformen en àtoms més subtils; les cèl·lules s’alliberen d’impureses i de toxines. Amb això ajudem a curar el cos i prevenir malalties. A més, la meditació amb iapa produeix relaxació i descans.

En l’àmbit emocional, el mantra expulsa les males vibracions emocionals, els sentiments negatius com la tristesa, el mal humor o l’enveja.

En l’àmbit mental, redueix progressivament el contingut de la ment, els pensaments, disminueix la dispersió mental i propicia que ens concentrem i enfoquem la ment.

Qualsevol de nosaltres, siguin quines siguin les nostres creences, pot posar en pràctica la tècnica dels mantres. Tot i que molts invoquen noms de deïtats, no hi ha necessitat de creure-hi per beneficiar-se dels seus efectes.

Alguns mantres populars són l’OM o AUM, que segons l’hinduisme és el so creador de l’univers i el principi de l’existència, Hung, que fa referència a ment immutable; Hasa, que significa ‘alegria’; i Ah, que significa ‘paraula’.

A més, els mantres es fan servir sovint per meditar. Alguns mantres coneguts poden ser per exemple “Om Mani Padme Hum”, “Om Namah Shivaya”, “Shanti”, “Hare Krisna” o “Sa Ta Na Ma”, entre molts altres.

Espero que aquest article us hagi estat d’ajuda per aclarir què són els mantres, per a què serveixen i per on començar a practicar aquesta tècnica.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×