Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Recepta: croquetes de carn d’olla

Visualitzacions 1.37Kırşehir

JESSICA I RICARD

Una recepta per fer croquetes de carn d’olla.

Ingredients:

Per fer roux:

100 g de mantega

100 g farina

 

Per fer la resta de la recepta: 

1 l de llet 

1/4 l de brou 

1 ceba de Figueres 

sal

pebre

nou moscada 

canyella

Vi ranci o conyac 

150 g de pernil ibèric

 

De la cocció del brou:

3 pastanagues 

1/4 de gallina

1 tall de conill de vedella

1 tall de costella de vedella 

1 tall de costella de porc

1 tall de botifarra negra 

1 tall d’ossobuco

Tot plegat ha de fer entre 1 kg – 1,5 kg. 

 

Per arrebossar i fregir: 

4 ous

farina 

pa ratllat 

oli d’oliva suau 

Elaboració: 

Sofregiu en una paella amb bona superfície una ceba tallada a la brunesa a foc molt lent. Un cop ben sofregida, afegiu-hi la carn i les pastanagues de la cocció, tallades a daus irregulars, i remeneu-ho perquè no s’enganxi. 

Podeu desglaçar-ho amb un rajolí de conyac o vi ranci, o amb el mateix brou. 

Retireu-ho per picar-ho tot bé al robot junt amb el pernil ibèric (sense cuinar) i reserveu-ho. 

A la mateixa paella, feu un roux ros al 50%, amb 100 g de mantega i 100 g de farina a foc lent fins que agafi un color fosc, trigarà uns cinc minuts. 

Un cop fet el roux, afegiu-hi la carn picada, remeneu-ho bé i afegiu-hi 1/2 l de llet. Remeneu-ho bé i afegiu-hi 1/2 litre més de llet. Afegiu-hi sal, pebre, un xic de canyella i nou moscada. Remeneu-ho de nou i afegiu-hi també un xic del brou per donar-hi encara més gust i més cremositat. Tasteu la massa per si cal rectificar-ne la sal o el pebre. 

Aneu-ho remenant fins que veieu que la massa ja està a punt.

Reserveu-ho en una safata rectangular embolicada en paper film, i que la superfície del film toqui la massa per evitar que s’oxidi.

Deixeu-ho refredar i refrigereu-ho unes hores abans de fer les croquetes. Si ho poseu en una safata rectangular serà més fàcil fer-ne porcions iguals, ja que podreu marcar la massa amb un ganivet fent una quadrícula. Feu les croquetes amb la forma que vulgueu.

Passeu-les primer per la farina, després per ou batut amb un xic de sal i després pel pa ratllat. Fregiu-les amb oli d’oliva abundant i a una temperatura d’entre 175-180 graus.

Retireu-les quan estiguin ben daurades i reserveu-les en paper cuina per treure’n l’excés d’oli.

Podeu fer servir oli oliva suau, encara que el verge extra aguanta millor la temperatura elevada. Serviu-les posant-hi per sobre unes escames de sal Maldon i unes poques herbes fresques com farigola al gust.

Bon profit!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×