Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

remeis naturals primavera

Remeis naturals per a la primavera

Visualitzacions 757

TRINI TEIXÈ

Manantial de Salud, herbolaris des del 1923

La primavera és una estació sempre molt esperada per tothom. Les flors s’obren, els arbres broten i els dies s’allarguen. Però també es caracteritza per les típiques al·lèrgies, rinitis, refredats, astènia i la falta d’energia.

El vent i el pol·len de les flors fan que les persones al·lèrgiques pateixin de rinitis, llagrimeig i congestió que poden desencadenar des d’una petita molèstia fins a un greu impediment. 

Existeixen remeis naturals que ens poden ajudar a combatre les al·lèrgies típiques de la primavera:

Perpètua o Helicriso (Helichrysum italicum)

També se la coneix com siempreviva, ja que les seves flors, de coloració groga molt vistosa, segueixen amb la mateixa coloració un cop tallades i seques. És per això que és una planta molt utilitzada en ornamentació. L’Helicriso provoca un estímul de la secreció interna d’hidrocortisona, per la qual cosa posseeix una activitat antial·lèrgica útil en casos d’al·lèrgia digestiva, cutània i respiratòria, tant per via interna com externa (en forma de crema o oli). En casos de conjuntivitis, al·lèrgica o no, l’Helicriso també ofereix excel·lents resultats. A més a més, el seu oli essencial és molt preuat i actua com un gran antiinflamatori local.

Riber o grosellero negro (Ribes nigrum)

És ric en flavonoides (rutinòsids de mircetol i de quercetol, glucòsids d’isoquercetol i de kaempferol) que tenen tres mecanismes d’acció: inhibir l’alliberació d’histamina per part dels mastòcits; estimular la secreció de catecolamines, considerades hormones antiinflamatòries, i provocar una acció antagonista de la catecol-oxiamin-transferasa, que inhibeix o destrueix les catecolamines antiinflamatòries. Aquest efecte en general es denomina cortisona-like, és a dir, similar a la cortisona. És per això que es recomana utilitzar-lo en tractament del reumatisme i la gota, i en processos al·lèrgics.

Peril·la (Perilla frutescens)

És una planta d’origen asiàtic que cada vegada resulta més interessant per les seves nombroses propietats. Conté alts nivells d’àcid rosmarínic que li confereixen propietats antial·lèrgiques i antiinflamatòries. Es recomana utilitzar-la en casos d’al·lèrgia primaveral, asma, refredat i grip.

remeis naturals primavera

Per tal que el nostre sistema respiratori funcioni adequadament té molta importància que tinguem una cura especial de les vies respiratòries altes; convé netejar el nas de mucositat utilitzant herbes per fer inhalacions com una barreja d’eucaliptus, camamilla de Maó, trepó, lavanda, romaní i pi. Amb l’aigua resultant de l’ebullició d’aquestes herbes podem fer rentats nasals i gargarismes per acabar d’eliminar mucositats. Finalitzar el rentat amb una bona hidratació nasal ens donarà un resultat òptim.

Respecte l’astènia típica de la primavera, productes naturals rics en vitamines com la gelea reial, el pol·len o el llevat de cervesa poden suposar un gran benefici en la nostra dieta. En estats de canvi que ens suposen un cansament generalitzat, el ginseng coreà (Panax ginseng) ens ajudarà a reforçar l’activitat mental i a enfortir l’estat físic. 

Una dieta equilibrada rica en productes frescos, l’exercici físic i una actitud positiva seran fonamentals per exprimir-li tot el suc a la primavera.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×