Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Descobrint el futur del talent: una ullada al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

Visualitzacions 1.75Kırşehir

Ainhoa Martín

Mare de nens amb altes capacitats

El recinte històric de Montjuïc, a Barcelona es va convertir en l’epicentre de l’orientació educativa amb la celebració de la nova edició del Saló de l’Ensenyament. Aquest any, més de 220 expositors s’hi van donar cita, i hi va destacar especialment la formació professional (FP).

El saló s’ha consolidat com una brúixola indispensable per a joves que busquen orientació sobre el seu futur professional. El nostre enfocament, no obstant això, va estar dirigit cap a una missió encara més específica: explorar com les institucions educatives valoren, identifiquen i capturen el talent.

És crucial recordar que no tots els nens i joves amb altes capacitats (AC) mostren qualificacions excel·lents. No és estrany trobar estudiants amb un coeficient intel·lectual elevat que enfronten dificultats escolars. Per això, resulta vital saber “descobrir” aquests joves prodigis per permetre’ls desenvolupar el seu potencial al màxim.

Vam observar que la majoria de les iniciatives de detecció de talent es concentren a les universitats, moltes d’elles privades. Institucions com IQS i EUSS, entre d’altres, destaquen per oferir beques d’excel·lència que poden cobrir un percentatge significatiu dels costos dels estudis.

Una de les estratègies més innovadores i atractives són els concursos. Per exemple, IQS organitza una competència de química que premia els tres primers llocs amb beques per estudiar química o enginyeria química. Aquests concursos representen una oportunitat excel·lent per descobrir talents que podrien estar ocults darrere de qualificacions mitjanes o fins i tot baixes.

Ens va cridar l’atenció la presència d’agències internacionals dedicades a captar talents per estudiar amb beca als Estats Units, tant per mèrit acadèmic com esportiu, tot i que podríem enfocar-les més com un treball d’assessoria que de captació de talent.

No obstant això, malgrat aquests esforços, queda molt camí per recórrer en la cerca activa i el suport a estudiants amb altes capacitats.

La recerca de talent (que se centra més a les universitats privades) és tardana, ja que és possible que un jove talent que no troba suport o no té bones qualificacions no arribi a la universitat, perquè ells mateixos creuen que no seran capaços. És curiós, perquè molts dels casos en aquesta situació que per casualitat s’hi animen a apuntar-se, després, com si fos màgia, treuen les millors qualificacions, simplement perquè se centren en temes que sí que els interessen.

El futur de la nostra societat depèn de l’habilitat per reconèixer, cultivar i aprofitar el potencial únic de cada jove,
assegurant que el talent, en totes les seves manifestacions, sigui la clau per a la innovació i el progrés.

Entrada
You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×