Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Per què se celebra Sant Valentí?

Visualitzacions 1.53Kırşehir

OLAYA MARÍN

Alguns diuen que prefereixen Sant Jordi que Sant Valentí, d’altres que és una festa comercial i molts es decanten per celebrar Sant Fadrí. Des de La Positiva sempre busquem alguna excusa per celebrar l’amor, i aquest dia de febrer tan marcat per als enamorats al calendari ho és! Amb la idea de celebrar-lo amb petits actes cap a les persones que estimem, ens preguntem: quins són els orígens d’aquesta festa? 

Qui era sant Valentí?

Sant Valentí, actual patró dels enamorats, va ser un metge convertit en sacerdot que va celebrar matrimonis il·legals el segle III, una època en què a l’Imperi romà estava prohibit que els soldats es cassessin. Quan l’emperador Claudi II se’n va assabentar, va fer empresonar i executar Valentí. A Catalunya és un patró molt important perquè el seu cos va ser venerat al monestir de Sant Benet de Bages. Actualment es pot trobar a Navarcles. 

Orígens de la festa

Hi ha moltes teories sobre l’origen d’aquesta festa que se celebra des de fa segles celebrant, com ara que es va originar a Catalunya. Tal com recull Tània Alaix i Gimbert a la Biblioteca de Catalunya, l’investigador Martí de Riquer en va trobar una evidència en un poema del Cançoner Vega-Aguiló, del segle XV, quan semblava que ja se celebrava aquesta festa. 

Sant Valentí no era una festa gaire concorreguda, ja que molts religiosos deien que era pagana. Però a partir del segle XIX es va popularitzar una mica més quan es van començar a comercialitzar les postals entre enamorats. Actualment, és evident la gran indústria que es mou al voltant d’aquest dia: des de regals fins a productes en formes de cor, experiències romàntiques o sopars entre espelmes. I vosaltres, com ho celebreu? Esperem les vostres respostes al nostre Instagram: @lapositiva.revista

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×