Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Santa Eulàlia 2023

Visualitzacions 1.42Kırşehir

REDACCIÓ LA POSITIVA

Torna Santa Eulàlia, les festes d’hivern de la ciutat de Barcelona! Sabíeu que aquest any la gegantona Laia fa 25 anys? Descobriu tot el que hi ha planejat per a aquests dies!

Portes obertes als museus de Barcelona

Durant aquest cap de setmana, molts museus de Barcelona obren les portes a tot el públic per visitar gratuïtament les exposicions, com per exemple el MNAC, el CCCB, el Museu Picasso o el MUHBA.

Actes tradicionals 

Cada any se celebra una cercavila anomenada la processó de les Laies. La geganta Laia encapçala aquesta passejada a què se sumen la resta de gegantes de la ciutat, que aquell dia també es rebategen amb el nom de Laia.

Durant aquestes festes tampoc falta el correfoc, que comença a la Rambla fins a la plaça de Sant Jaume per acomiadar les festes d’hivern!

Trobeu el programa sencer aquí!

L’origen de la festa

Les festes es fan en homenatge a santa Eulàlia, la que va ser la primera patrona de la ciutat. Segons la cultura popular, Eulàlia era una nena de tretze anys que vivia en un mas de Sarrià. Es va rebel·lar davant del cònsol Dacià, perquè durant l’època de l’emperador romà Dioclecià, al segle IV, es va ordenar que es perseguís a tots els cristians. La van empresonar i torturar fins que va morir. Ara, santa Eulàlia és un símbol de solidaritat i defensa de la justícia a la ciutat.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×