Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Sarrià – Sant Gervasi promou l’agricultura de proximitat i la cura del medi ambient

Visualitzacions 1.62Kırşehir

Col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona Districte Sarrià – Sant Gervasi

Els serveis d’educació ambiental i altres espais del districte organitzen dos programes d’activitats per promoure la cultura de la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat i els ecosistemes. Entre el maig i el juny se celebren el Dia Mundial del Medi Ambient i el 6è Cicle d’Agricultura de Proximitat de Sarrià – Sant Gervasi.

Designat per les Nacions Unides, des del 1973, el 5 de juny es commemora arreu del món el Dia Mundial del Medi Ambient per reflexionar col·lectivament sobre la importància de respectar el medi ambient a través d’una conducta responsable per part de les persones, les empreses i les comunitats.

Sarrià – Sant Gervasi és un districte molt lligat a l’entorn natural, ja que una part del seu territori es troba dins del Parc Natural de la serra de Collserola. Als barris de muntanya es dona suport a diversos projectes d’agricultura de proximitat, que tenen un alt valor social, ambiental i paisatgístic. A més, el districte disposa de tres serveis destinats a l’educació ambiental.

Les aules ambientals i la biblioteca verda

Els tres espais de referència en sostenibilitat del districte encapçalen la programació dedicada al Dia Mundial del Medi Ambient. A Sarrià – Sant Gervasi hi ha dues aules ambientals als centres cívics Vil·la Urània i Vallvidrera – Vázquez Montalbán. Formen part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB), i treballen per apropar la cultura de la sostenibilitat als barris a través d’activitats que fomenten la participació veïnal. El tercer espai ambiental és la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, especialitzada en ecologia, sostenibilitat i literatura de natura. És l’única biblioteca de la ciutat que està integrada dins del parc de Collserola. A més, ofereix el servei de préstec Bibliollavors, amb el qual les persones usuàries poden agafar llavors autòctones de Collserola, plantar-les, i retornar-les quan n’hagin crescut de noves.

Dos cicles amb un objectiu comú i activitats complementàries

D’una banda, la programació pel Dia Mundial del Medi Ambient al districte s’estén del 5 al 14 de juny, tots dos inclosos. Entre altres activitats, hi haurà diverses passejades, per descobrir la fauna i la flora del bosc mediterrani, i per conèixer com funciona un dipòsit de regulació d’aigües pluvials. També s’han programat dues xerrades, una sobre el voluntariat ambiental, al Centre Cívic Vil·la Urània, i una altra sobre el clima, els oceans i el cicle de l’aigua, al Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán.

D’altra banda, la sisena edició del Cicle d’Agricultura de Proximitat de Sarrià – Sant Gervasi tindrà lloc del 21 de maig al 18 de juny. Inclou diferents visites per endinsar-se en els processos de producció i distribució alimentària de la ciutat, com ara a Mercabarna, al Mercat de Sant Gervasi i al Parc Agrari del Baix Llobregat. A altres sortides, podreu tastar els productes, com és el cas de la cooperativa Subversiva i del projecte agroecològic de Can Calopa. A més, hi haurà una jornada de portes obertes a l’Espai Gardenyes, i xerrades i tallers per aprofundir en els reptes que enfronten les iniciatives agroecològiques de proximitat.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×