Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Els 7 grans mudres de ‘kundalini’ ioga

Visualitzacions 1.04Kırşehir

ÒSCAR GIL

Quan fas/reps una abraçada, siguin uns segons o un temps més prolongat, et convido a provar-ho fins que el cos deixi anar un sospir… venen a tu un reguitzell de sensacions, percepcions, emocions que es manifesten automàticament i que perceps com una cosa natural perquè hi estàs acostumat/da des de sempre. De la mateixa manera, quan fas una encaixada de mans aquest contacte va més enllà de la simple percepció física, i de fet molts contractes i acords s’han segellat així des de temps immemorials, i transmeten molt més que un simple consentiment en una transacció. Estem avesats/ades a sentir en aquest context, però, què succeeix quan aquest esdevé en el nostre cos, en nosaltres? Ens és fàcil escoltar-nos?

Si vols endinsar-te en aquesta sensibilitat i aventurar-te en el mapa energètic de les mans, et proposem experimentar amb els mudres. Potser ja els coneixes i fins i tot els has utilitzat en alguna pràctica, com pot ser el ioga, però, què és un mudra? En paraules planeres un mudra és una posició determinada de les mans que fixa, o segella, dirigint el flux energètic. A través de les mans tenim accés a tot el cos, donat que cada àrea d’aquestes està connectada amb aquest i les diferents emocions i comportaments associats/des. Podríem parlar doncs d’un instrument musical ben afinat a través del qual fem vibrar les parts del cos que volem que sonin d’una determinada manera.

Foto: oscar-gil.com

Així doncs, et convido a provar-los! A continuació et proposem els set grans mudres del kundalini ioga perquè els puguis practicar i experimentar, gaudint dels seus beneficis. Per als quatre primers, ajuntem la punta del dit gros de la mà (la part carnosa, no l’ungla), amb els dits corresponents a cada mudra (índex, mig, anular i petit), exercint una lleugera pressió però sense aplicar-hi una força excessiva. Es tracta de fixar/segellar la posició per generar un flux energètic determinat.

– Gyan mudra passiu, el segell del coneixement: ajunta la punta del dit gros amb la punta de l’índex. Ens proporciona receptivitat i calma, estimulant el coneixement, la saviesa i la capacitat de processar. És un dels mudres més utilitzats. 

– Shuni mudra, el segell de la paciència: ajunta la punta del dit gros amb la del dit del mig. Ens connecta amb la paciència, el discerniment i el compromís.

– Surya o Rravi mudra, segell del Sol o de la Vida: ajunta la punta del dit gros amb la del dit anular. La seva pràctica ens aporta energia revitalitzadora, bona salut i enforteix el sistema nerviós.

– Buddhi mudra, el segell de la claredat mental: ajunta la punta del dit gros amb la del dit petit. Practicar-lo ens aporta la capacitat per comunicar-nos clarament i intuïtivament, estimulant també el desenvolupament psíquic.

– Buddha mudra, mans a la falda: deixem reposar la mà esquerra sobre la falda, dirigida cap amunt, i col·loquem la mà dreta (palmell cap amunt) sobre l’esquerra, ajuntant la punta carnosa dels polzes. Es el mudra de la meditació, el qual simbolitza la saviesa.

– Pranam mudra, postura d’oració: llegeix l’article “Kundalini ioga, també anomenat el ioga de la consciència” de La Positiva.

– Tancament d’os: disposa el palmell esquerre mirant cap enfora des del pit amb el polze mirant cap avall. Tot seguit col·loca el palmell dret enfront de l’esquerre mirant cap al pit, junta les mans i enrosca els dits en forma de puny, deixant descansar els polzes sobre aquest. Aquest mudra estimula el cor i intensifica la capacitat de concentració.

I ja només et queda practicar-los i, és clar, divertir-te amb la descoberta del que succeeix quan poses atenció en aquest instrument que són les mans i t’hi comences a sensibilitzar. Tot vol el seu temps, així que paciència i confiança en la tecnologia mil·lenària del kundalini ioga, i deixa’t dur per les sensacions, potser noves, potser redescobertes. I si et pica la curiositat per seguir investigant, cadascun dels dits de les mans està relacionat amb un planeta, endevines quins?

___

Imatges: oscar-gil.com

Entrada
You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×