Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

El Museu d’Història de Catalunya posa en marxa ‘SOM Pòdcast’

Visualitzacions 1.6Kırşehir

REDACCIÓ LA POSITIVA

SOM Pòdcast és una proposta d’àudio digital i periòdica que ha impulsat el Museu d’Història de Catalunya per donar a conèixer diferents períodes de la història catalana d’una forma divulgativa i didàctica. El programa se submergeix en alguns dels episodis clau de la història del país a través d’experiències de vida, de conflictes, de guerra, de repressió i d’exili, però també de progrés, d’idees, de valors i d’esforços col·lectius. SOM és un pòdcast que es fa escoltar!

“El pòdcast del Museu és una aventura comunicativa amb la qual ens sumem en català a un dels productes avui en dia més populars en la difusió de continguts culturals a la xarxa, i també vol contribuir a la dinamització i modernització de la comunicació i la difusió de la història a Catalunya. El museu ha de diversificar la seva estratègia comunicativa per arribar al màxim de públics possibles i aquest format sonor és molt vàlid per a la divulgació històrica, i permet que el puguis escoltar quan vulguis i des del reproductor que prefereixis.” Amb aquestes paraules, Raquel Castellà, conservadora del Museu d’Història de Catalunya i coordinadora del pòdcast, presenta el projecte SOM.

SOM vol acostar la història a la ciutadania d’una manera entretinguda, alhora que posa en valor la riquesa del patrimoni històric del nostre país i dona a conèixer les activitats i els continguts del museu, a més de la col·lecció i la tasca de la institució en la difusió i conservació del patrimoni català.

Una perspectiva social i antropològica de la història

El nou programa del Museu d’Història de Catalunya, realitzat amb un to didàctic i rigorós, recorre els períodes i fets principals amb el guiatge de persones expertes, tot plegat amb episodis temàtics que tracten temes sovint desconeguts o poc coneguts, però molt interessants, com el tràfic d’esclaus a Catalunya o el paper que hi va tenir el poble jueu, entre d’altres. Tot plegat, des d’un enfocament diferent de la història, amb un caràcter més antropològic en què s’aprofundeix en aspectes més socials i culturals, i que incorpora la perspectiva de gènere. 

 “Volem tractar episodis o conceptes històrics que no solen sortir als grans llibres d’història; des d’un enfocament basat en la perspectiva social i de la vida quotidiana de la història, en definitiva, des d’una concepció més social d’aquesta, no tan estructural o clàssica”, aclareix Raquel Castellà.

Un pòdcast evocador, una finestra al passat

És un nou canal de divulgació de les activitats i dels continguts del Museu que s’afegeix a l’exposició permanent, a les exposicions temporals, a les publicacions en paper i als recursos en línia accessibles des del web. Cada mes podreu escoltar un nou episodi de SOM Pòdcast a les principals plataformes de continguts sonors, com ara iVooxSpotify i Apple

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×