Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Un tast d’intel·ligència artificial

Visualitzacions 1.9Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO, periodista

Estàvem convençuts que els robots ens farien la vida més fàcil automatitzant feines rutinàries, però per res del món ens hauríem arribat a imaginar que també assumirien tasques més creatives. Error!

A finals de l’any passat la companyia nord-americana OpenAI va llançar dues eines d’IA que, en qüestions de segons i tan sols introduint unes instruccions, ens escriuen un article (ChatGPT) o creen una imatge (DALL·E). Increïble, però cert. 

I això només és el principi. La intel·ligència artificial ja és aquí i sembla que per canviar molt les coses: es parla ja d’eines d’IA que permetran millorar el diagnòstic de les malalties, d’altres que poden suplir un advocat i elaborar l’estratègia de defensa d’un cas tenint en compte tota la jurisprudència existent, o que poden fer anàlisis sobre els mercats de valors per proposar una inversió… impressionant, oi?

En aquest número de La Positiva et convidem a fer un tast d’IA perquè puguis comprovar les seves aplicacions en la teva vida quotidiana. Per accedir a ChatGPT: https://chat.openai.com/, només has d’enregistrar-te amb un correu electrònic i començar a preguntar… 

Dissenya el teu menú de la setmana

Vols planificar el menú de la setmana perquè la teva família mengi de manera variada i saludable? No t’hi escarrassis i demana-ho a ChatGPT. Ha inclòs en la dieta un aliment que no t’agrada? Doncs li dius que l’extregui i que et faci un munt de propostes fins que trobis la que més et convenç. I, el més important, en qüestió de segons!

Planifica el teu viatge

Vols anar de vacances una setmana a un país i no saps quin temps farà, quins indrets pots visitar…? Doncs ara ja no cal que passis hores i hores bussejant en mil i una webs d’internet per esbrinar-ho. Només has d’entrar a ChatGPT i demanar-li, per exemple, que et faci un llistat de peces de roba que pots necessitar tenint en compte l’època de l’any en què hi aniràs, li pots demanar que et faci una proposta de ruta pel país, t’indiqui quins indrets d’interès pots visitar, etc. Prova-ho i et sorprendràs.

Aprèn idiomes 

Estàs aprenent un idioma? Doncs pren nota, perquè amb ChatGPT pots obtenir material o textos adequats al teu nivell de comprensió i millorar la teva redacció. Si t’interessen els temes de biologia, per exemple, però els textos en anglès que trobes estan redactats en un nivell molt alt, li pots demanar al xat que te’ls reescrigui i adapti al teu nivell de comprensió. També pots escriure un text i demanar-li que t’indiqui els errors que hi ha i t’expliqui per què ho són. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×