Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Tot allò que no sabíeu dels mandales

Visualitzacions 894

OLAYA MARÍN

Si entreu a una botiga on venen material de papereria, segurament no us costarà trobar una pila de llibres de mandales per a nens i adults: des dels típics rodons fins a quaderns amb animals, paisatges o flors. Pintar mandales té un munt de beneficis, com ara reduir l’estrès i potenciar la creativitat. En aquest número us expliquem tots els secrets i beneficis dels mandales!

D’on venen els mandales?

Els mandales se solen associar amb l’Índia, però no tenen un origen únic. Multitud de cultures, com ara l’asteca, la tibetana o l’egípcia, han fet servir aquests diagrames circulars i simbòlics per expressar diferents idees. 

Aquestes formes circulars fa segles que són un dels símbols de l’hinduisme i el budisme. Els hinduistes fan servir els yantras, un quadrat que normalment té cercles, pètals de lotus i un element al centre, tot plegat té diversos significats. Els mandales dels budistes tenen elements figuratius i són similars als que coneixem a Occident. 

I és que aquí els mandales no es van popularitzar fins al segle xx, quan el psicoanalista i psiquiatre suec Carl Gustav Jung va investigar els beneficis d’aquestes figures en la psicologia i en la creació artística. Segons els seus estudis, el mandala representa el jo conscient, al qual es pot accedir a través d’aquesta pràctica. Va concloure que els mandales són una eina per al benestar, ja que harmonitza els estats psíquics de l’ésser humà amb el món exterior. 

Beneficis dels mandales

Pintar o crear mandales aporta un munt de beneficis. Popularment són coneguts per reduir l’estrès i per potenciar la creativitat de la persona que els pinta. 

Però té molts més avantatges. Per exemple, ajuda a millorar l’atenció, la concentració i l’ús de la memòria. A més, ajuda a la capacitat de socialitzar, expressar-se i comunicar-se amb els altres. És una eina meditativa i de coneixement, ja que mentre pintem ens endinsem en nosaltres mateixos i visualitzem els nostres sentiments. 

Formes i colors dels mandales

Els mandales tenen una gran varietat de colors i formes. Cada element té un significat diferent, per exemple els cercles expressen tot allò absolut, els quadrats signifiquen estabilitat i equilibri, les espirals són vitalitat i les estrelles, llibertat. 

L’ús dels colors també influirà en l’estat d’ànim. Per exemple, el blanc representa la perfecció i la puresa, el negre transmet misteri i ignorància, el vermell és sensualitat i amor, mentre que el groc significa jovialitat i receptivitat. 

Regaleu mandales!

Regalar un mandala pintat o sense pintar a un ésser estimat és un dels regals més íntims i conscients que podeu fer-li. Si rebeu un mandala sense pintar, rebreu la possibilitat de poder meditar amb vosaltres mateixos i fer un treball d’autoconeixement. Si rebeu un mandala pintat, tindreu un regal únic, ja que trobareu el món interior i els sentiments expressats de la persona que us el regala.  

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×