Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Les tradicions de la nit de Sant Joan

Visualitzacions 1.19Kırşehir

OLAYA MARÍN

Cneixes les tradicions més populars que se celebren per Sant Joan?

FLAMA DEL CANIGÓ

“Lo Canigó és una magnòlia immensa / que en un rebrot del Pirineu se bada; / per abelles té fades que la volten, / per papallons los cisnes i les àligues.”

Un veí del poble d’Arles de Tec, Francesc Pujades, es va inspirar en aquest poema de Jacint Verdaguer per encendre el foc de Sant Joan al cim de la muntanya i repartir-ne després la flama per la Catalunya Nord. El 1966 van aconseguir que la flama passés a Catalunya i arribés a Vic, i així es va convertir en una tradició que encara es manté.

La Flama del Canigó, que està encesa durant tot l’any al Castellet de Perpinyà, arriba al cim del Canigó el 22 de juny. Quan arriba la mitjanit, s’encén una gran foguera i les noves flames es reparteixen entre la gent, que se les emporten arreu del país per encendre les fogueres de Sant Joan als pobles i a les ciutats.

La Flama també arriba a Barcelona. A la plaça de Sant Jaume, desenes d’entitats esperen l’arribada de la Flama entre música, balls i gegants. Un cop arriba, se l’emporten als diferents barris de la ciutat per encendre les fogueres i donar tret de sortida a la nit de Sant Joan. 

FOGUERA DE SANT JOAN

La nit de Sant Joan és la nit més curta i màgica de l’any. Aquesta festa d’origen pagà neix amb la intenció de celebrar el solstici d’estiu i donar força al sol per allargar els dies. L’encesa de les fogueres és una tradició molt antiga. Es creia que encenent les grans fogueres s’espantarien i s’allunyarien els mals esperits.

La nit de Sant Joan està plena de costums. Els rituals més típics són saltar set vegades la foguera, escriure en un paper els desitjos i llençar-los al foc o banyar-se al mar a mitjanit i saltar nou onades. Però el que no falta mai al voltant de les fogueres són els sopars, els balls, els petards i, és clar, la coca i el cava!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×