Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

A la tardor, fem turisme a la nostra ciutat

Visualitzacions 2.14Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO, periodista

Som-hi de nou: Adeu, vacances. Hola, feina. Els viatges queden, momentàniament, en el record (o a l’Instagram). Fins que ens tornem a posar (si no ens hem posat ja) a planificar la propera escapadeta, que entre els mesos de setembre i desembre hi ha força festius per arreglar-se un pont i, fins i tot, un “aqüeducte”.

Però… i si aprofitem mentrestant per fer turisme a la nostra ciutat? Tanta i tanta gent que viatja des de tots els indrets del món per veure Barcelona i visitar els nostres monuments, i nosaltres, que hi vivim tot l’any, no trobem mai el moment per fer-ho. 

Foto: Pep Herrero

Per als qui teniu infants petits, us animem a recórrer a la imaginació i proposar-los fer un viatge en el temps. Tranquils. No haureu de ficar-vos en aquells aparells estrambòtics que surten a les pel·lis de ciència-ficció per tornar al passat. Amb una targeta de bus i una mica d’imaginació en tindreu prou. Si els hi plantegeu bé, als petits de la casa els pot semblar tota una aventura i una experiència enriquidora que els ajudarà a conèixer la història de la seva ciutat. 

Si són molt petits, els podeu acompanyar a descobrir Barcino, la Barcelona romana. Els podeu portar al museu d’història de la plaça del Rei perquè descobreixin que, cinc metres sota terra, encara es conserva una part de la ciutat que van crear els romans. I en acabar, podeu anar al carrer Paradís perquè puguin admirar unes quantes columnes del seu temple que queden amagades pels edificis que actualment omplen el centre de la ciutat. 

Si no us ve de gust allunyar-vos tant en el temps, podeu optar per retrocedir només 300 anys i conèixer com vivien els barcelonins del 1700. No haureu de preparar gaire cosa per a aquest “viatge” perquè el centre cultural del Born us ho posa molt fàcil: ha dissenyat un munt d’activitats pensades perquè la canalla conegui com era Barcelona i la gent que vivia en aquell temps. Només us haureu d’apuntar a l’activitat que més us agradi.

Foto: Pep Herrero

Podeu triar, per començar, un passeig en família que us permetrà recórrer el jaciment del Born (un dels més rellevants de Catalunya) i conèixer els oficis i costums dels barcelonins d’aquella època. 

Si us agrada la gresca, us ho passareu molt bé a la Barcelona de 1700, perquè en aquella època es celebrava una festa cada tres dies! La gent es disfressava, organitzava desfilades i balls de màscares, construïa arquitectures efímeres… A través d’un joc de pistes i de l’aparició de personatges teatrals al jaciment, petits i grans us podreu endinsar en les millors festes de l’època. 

Si, en canvi (o també), sou gent de vida i us ha vingut gana, voldreu saber què menjava aquesta gent. Si sou de dolços, podeu apuntar-vos a l’activitat La ciutat de la xocolata… Perquè aquest aliment, vingut d’Amèrica, va tenir un paper social molt important a la Barcelona del 1700. 

Però si heu declarat la guerra al sucre i voleu una opció gastronòmica més àmplia i diferent, apunteu-vos al taller familiar Una història per llepar-se els dits. A través d’aquesta activitat, emprendreu un viatge per la història de l’alimentació i descobrireu com la introducció de nous productes ha canviat la nostra manera de menjar al llarg del temps. 

I hi ha moltes activitats més. El millor és que doneu un cop d’ull a la web del centre cultural Born i trieu la vostra. Bon viatge!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×