Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Una passejada d’art en família

Visualitzacions 1.37Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO

Ara que arriba la tardor i s’han acabat les vacances, ens toca fer turisme a la nostra ciutat. Per això, aquest cop us proposem una activitat per mostrar als més petits de la casa i d’una manera divertida algunes de les obres d’art que omplen els nostres carrers. Hem triat per a l’ocasió cinc obres que es poden visitar fàcilment en un recorregut d’una hora, però n’hi ha moltíssimes més.

GAT BOTERO (Rambla del Raval)

Als infants els encantarà aquesta escultura enorme del colombià Fernando Botero. És fàcil veure nens corrents entre les potes de l’animal, agafant-li els bigotis, pujant a la cua… De ben segur que el vostre petit passarà una bona estona jugant i, de pas, li podreu ensenyar una mica d’art.

Podeu aprofitar l’oportunitat per explicar-li qui és Botero i el seu estil tan característic. A internet hi ha vídeos sobre aquest escultor especialment pensats per a infants, com aquest. També podeu buscar al cercador altres obres de l’artista i triar la que més us agradi per després, un cop a casa, mirar de reproduir-la amb plastilina (a escala diminuta, és clar).

MOSAIC PLA DE L’OS (La Rambla, 71)

L’artista Joan Miró va idear aquest mosaic per donar la benvinguda als turistes que arribaven a la ciutat. Quan poseu els peus sobre el mosaic, podeu proposar un joc al vostre nen: el podeu animar a descobrir quins colors va fer servir Miró en aquesta obra i què passaria si els barregéssim: si en barregéssim dos, el groc i el blau, per exemple, quin color en resultaria? I si en barregéssim tres? Tampoc perdeu l’oportunitat d’explicar-li qui era Miró. Li podeu mostrar aquest conte sobre Miró per a infants.

També us deixem una de les moltes activitats que podeu trobar a internet que podeu fer amb infants i a casa:

MURAL “EL PETÓ” (Pl. d’Isidre Nonell)

Aquesta obra, que es va fer per commemorar el tricentenari de la derrota catalana de 1714, fascinarà els més petits. A primera vista, veureu uns llavis fent-se un petó, però si us acosteu i observeu bé, descobrireu que aquest mosaic amaga milers d’imatges,  4.000 fotografies que ciutadans anònims van fer-se per mostrar els seus “moments de llibertat”. Animeu-vos a mirar i remirar les fotos, feu una versió del joc “Veig, veig una fotografia, i quina fotografia és?” i feu-vos la fotografia de família que creieu que us agradaria incloure al mosaic.

mural petó barcelona
LA CARA DE BARCELONA (Pg. de Colom)

Aquesta escultura, obra que l’escultor nord-americà Roy Lichtenstein va crear per als Jocs Olímpics de Barcelona,  pot donar molt de joc amb els més petits de la casa i us pot servir d’excusa per fomentar la seva creativitat: si la ciutat fos una persona, creieu que tindria aquest aspecte? Com us la imagineu vosaltres? I com seria la cara de la localitat on passeu les vacances? I la dels avis? Podeu animar-vos, i portar un bloc i uns llapis per què la pintin allà mateix.

GAMBRINUS (Pg. de Colom)

I acabem la passejada davant d’una altra escultura enorme que encantarà als menuts: la gamba o Gambrinus que va fer l’artista Javier Mariscal per a un dels restaurants que es va construir aquí per als Jocs Olímpics de Barcelona. El restaurant va acabar tancant anys després, però l’escultura de la gamba s’hi va quedar. La visita pot servir per descobrir als petits altres obres de Mariscal, com Cobi.

____

Imatges: Fredy Ferrery (www.fredyferreri.com)

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×