Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Vols canviar el teu estat mental?

Visualitzacions 1.79Kırşehir

ÒSCAR GIL

E

ncara que et sembli mentida, només respirem per una banda del nas, i l’anem alternant cíclicament. Cada costat té les seves propietats i, per tant, genera un estat diferent en la ment i en el cos. No estàs cansat d’aquesta veueta al teu interior, que no para de donar-te la tabarra? Dona’t un respir i calma aquesta ment que va a mil per hora! 

Relaxa’t i respira alternant les fosses nasals, així canviaràs la teva energia canviant la fossa nasal per la qual estàs respirant de forma activa. Amb la pràctica podràs canviar-la simplement concentrant-te i variant internament la mirada cap al costat per on vols respirar. Aquesta ciència s’anomena swara ioga, i et permetrà accedir a un estat de concentració i de pau, gestionant millor les teves emocions.

Et ve de gust descobrir-ho i descobrir-te una mica més? Les primeres vegades que ho provis busca un moment i un lloc on ningú et molesti i puguis estar tranquil. Més endavant ho podràs practicar a qualsevol lloc i moment.

Què has de fer? 

– Tanca els ulls i comença a respirar pel nas de manera normal. Posa la teva atenció, sense forçar-ho, per sentir per quin costat estàs respirant, ho pots percebre molt ràpid o et pot costar una mica més… no et preocupis, dona’t el teu temps.

– Quan ho hagis identificat, desplaça internament els teus ulls cap a aquest costat, d’aquesta manera emfatitzaràs la sensació i la intensitat amb la qual estàs respirant per aquesta fossa nasal.

– Amb el temps, si et ve de gust, observa com et sents respirant per aquest costat, quines són les teves sensacions.

– Ara canvia la fossa nasal activa respirant per l’altra banda, et pot ajudar desplaçar interiorment la teva mirada cap al costat que correspongui, i novament sent quines són les teves sensacions en aquest costat, i emfatitza la sensació de la respiració.

– Alterna el costat per on respires, però no mesuris el temps, sent-ho. Al principi segurament et costarà una mica més, però a poc a poc ho podràs fer de forma instantània, a voluntat, el temps que vulguis i a qualsevol lloc, i et proporcionarà equilibri i pau interior.

Aquest tipus de tècniques no creen per si soles un nou estat permanent, però sí transitori, de manera que a mesura que vas arribant a aquest estat desitjat, de pau interior o d’equilibri, si ho vols expressar així, a poc a poc es va incorporant com a quelcom reconeixible, propi, i que per tant va formant part de tu, de qui ets i de com et mous. Hi ha canvis que es produeixen de manera instantània i que són per sempre, perdurables. En canvi en d’altres es va cultivant la llavor que va germinant poc a poc, passa el temps, i de cop i volta ni t’adones de com ha crescut i de la seva bellesa. 

Hi ha camins per transitar i d’altres per ser transitats, així que en qualsevol dels casos gaudeix immensament de tot allò que et porti la vida amb el seu arc de Sant Martí d’emocions, des d’un punt de serenitat on les puguis viure sense que t’arrosseguin. El secret de la felicitat resideix en un mateix, no en tot allò que l’envolta i/o posseeix. Quan així és, tot s’alinea en aquesta direcció. Una mirada serena i plena de vida ho diu tot, és sabut des dels temps dels temps.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×