Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

A la cuina, zero waste!

Visualitzacions 260

OLAYA MARÍN

El 91 % del plàstic que es fabrica al món no es recicla. Si donem un cop d’ull al que tenim per casa, de ben segur que trobem un munt d’objectes fets de plàstic. El problema no és que estiguin fets d’aquest material, sinó que molts són d’un sol ús o tenen molt pocs cicles de vida.

Si obrim un calaix de la cuina, segurament trobarem paper d’alumini, bosses i coberts de plàstic, palletes, tovallons i envasos de tota mena. Malauradament, tot aquest plàstic trigarà més de quatre-cents anys a descompondre’s, ja que només el 12 % s’incinerarà, mentre que la resta acabarà abocat al mar o a espais naturals.

En aquest número us volem oferir alternatives per tenir una cuina totalment lliure de plàstics! Les voleu conèixer?

Com comprem?

Les tendències han canviat durant els últims anys. Cada cop hi ha més persones que decideixen portar les bosses de tela de casa per anar a comprar i així evitar haver de pagar-ne una de plàstic. Però no cal quedar-nos només en això. Primer cal reduir abans de reciclar, per això que es pot optar per comprar a granel i així evitar adquirir aliments envasats. Per exemple, es poden comprar verdures, fruites, llegums i fruita seca i guardar-los en bosses de cotó, de malla o de silicona. A l’hora de comprar peix o carn, es pot optar per portar la nostra carmanyola. D’aquesta manera es conservarà millor i no s’hauran de generar residus innecessaris.

Com conservem els aliments?

Després de comprar a granel, és important conservar els aliments en envasos perquè no es facin malbé. Tot i que es poden reutilitzar envasos de vidre dels productes en conserva, com per exemple els dels cigrons o els de les llenties cuites, una altra bona opció és tenir una col·lecció de pots de vidre aïllants de diferents mesures. Així podrem tenir el rebost ordenat i els aliments ben conservats.

Si volem guardar aliments a la nevera, es poden utilitzar els típics envasos de plàstic o optar per embolicar els aliments amb paper de cera d’abella. Aquests embolcalls s’estoven amb la calor de les mans i s’adapten a la forma de l’aliment que volem embolicar. Si es renten i es conserven adequadament, poden durar fins a un any.

Quins estris fem servir?

Quantes vegades heu fet servir el paper de forn? Tot i que pot semblar mentida, actualment existeixen alternatives reutilitzables, com per exemple les làmines de silicona. Aquestes s’han fet específicament per fer-les servir al forn, ja que eviten que l’aliment que cuineu estigui en contacte amb materials tòxics com ara plàstics o metalls.

També podem trobar paper de cuina reutilitzable. En aquest cas, el paper està fet de bambú, un agent antibacterià i antimicrobià. Es pot fer servir per assecar o netejar i, en cas que estigui brut, es pot netejar a mà o a la rentadora. Pot arribar a reemplaçar fins a seixanta rotllos!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×